Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:29:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Philip Alson, raportor ONU: In România, cei acuzaţi de corupţie îşi păstrează banii!


16 noiembrie 2015

În zece zile petrecute în România, raportorul ONU Philip Alson a descoperit o ţară cu saracie profundă, corupţie şi discriminare.

Educaţia şi drepturile omului nu se numără printre priorităţile României. Copiii sunt săraci, persoanele cu dizabilităţi nu ajung să fie integrate vreodată în societate, romii sunt discriminaţi, trăiesc în condiţii inumane, fără apă curentă sau acces la servicii sociale decente. Sunt câteva dintre plăgile societăţii româneşti notate de raportorul special ONU pentru combaterea sărăciei, transmite tvr.ro.

Philip Olsen a descoperit că banii ajung în general la cei cu situaţie materială bună, nu la cei care chiar au nevoie.

În contextul evenimentelor recente, a ieşit la lumină negarea realităţii, corupţia, serviciile publice inadecvate şi imposibilitatea de a te baza pe oficialităţi. Rata de colectarea a taxelor este redusă iar evaziunea fiscală este răspândită, lucruri ce reduc bugetul naţional. Chiar şi când există o decizie a justiţiei, oficialii reuşesc să recupereze doar între 5 şi 15% din banii furaţi. E o veste bună: înseamnă că poţi scăpa când eşti acuzat de corupţie şi mai poţi păstra şi banii, a spus Philip Olsen.

Cu aproape jumătate dintre copii în pragul sărăciei şi al excluziunii sociale, România este la coada clasamentului printre ţările Uniunii Europene la acest capitol, mentionează  ActiveNews.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro