Vineri, 29 martie 2024 - 11:39:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Care sunt cele mai curate oraşe din România


26 mai 2017

Potrivit unui studiu realizat recent în România, o mare parte dintre cele mai curate oraşe din România se află în vecinătatea Carpaţilor, în timp ce Capitala este abia pe locul 23 în top.

Cercetările realizate de storia.ro, alături de agenţia D&D Research, arată că pe prima poziţie în topul celor mai curate oraşe din România este Braşov. Pe locul doi se află oraşul Oradea, în timp ce podiumul e completat de Sfântu Gheorghe.

Pe următoarele poziţii sunt Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Piteşti, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin şi Târgu Mureş.

La polul opus sunt Reşiţa, Călăraşi şi Brăila. Topul a fost realizat în urma evaluărilor făcute de aproape 200.000 de cetăţeni români. Aceştia au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al curăţeniei, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine.

Locuitorii din Satu Mare, Focşani, Galaţi şi Alexandria, Zalău, Suceava şi Bacău au oferit note slabe oraşelor de domiciliu în ceea ce priveşte curăţenia.

Transilvania este considerată cea mai curată regiune din România, în timp ce pe locul doi este Oltenia. În clasament urmează, în ordine, Crişana, Banatul, Bucureştiul, Maramureş, Dobrogea, Muntenia şi Moldova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro