Vineri, 17 septembrie 2021 - 1:40:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

România, ”manipulată şi spionată”, este situată pe locul al 46-lea în indexul libertăţii presei


27 aprilie 2017

România este ”manipulată şi spionată” şi se află pe cel de-al 46-lea loc în indexul libertăţii presei, potrivit raportului anual întocmit Reporters Sans Frontières (RSF), publicat miercuri, potrivit site-ului organizaţiei.

”Politizarea excesivă a mass-media, mecanisme de finanţare corupte, politici editoriale subordonate intereselor patronilor şi infiltrarea unor agenţi din serviciile secrete în rândul angajaţilor din presă - acestea au fost efectele pe care le-a avut transformarea mass-media într-un instrument de propagandă politică, un fapt vizibil în special în anii electorali”, arată raportul RSF.

România a urcat trei poziţii în clasament faţă de anul trecut, când s-a situat pe locul al 49-lea.

Indexul libertăţii presei calculat de RSF în 180 de ţări este determinat cu ajutorul unei metode complexe, bazată pe un chestionar. Analiza calitativă este combinată cu date cantitative despre abuzuri şi acte de violenţă comise împotriva jurnaliştilor în perioada evaluată. Criteriile evaluate în chestionar sunt pluralismul, independenţa mass-media, climatul mass-media şi autocenzura, cadrul legislativ, transparenţa şi calitatea infrastructurii care suportă producţia de ştiri şi informaţii.

Raportul FreeEx 2016-2017 – Libertatea presei în România va fi lansat pe 3 mai, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, în cadrul unui eveniment organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent şi ActiveWatch.

Reporters Sans Frontières a atras atenţia, în raportul pe 2017, că ”libertatea presei nu a fost niciodată atât de ameninţată”, prin atacuri la adresa presei, informaţii false, reprimare şi triumful ”oamenilor puternici” ca Donald Trump şi Recep Erdogan.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(330 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 septembrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro