Programul „Sunt aerofob, dar mă tratez”, lansat ieri de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti în parteneriat cu TAROM, îşi propune să trateze frica de avion a românilor şi să crească numărul de pasageri pe Aeroportul „Henri Coandă”, relatează agerpres.ro.
Din punct de vedere statistic, unul din cinci oameni suferă de aerofobie, a declarat Valentin Iordache, şeful Direcţiei Relaţii Externe din cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.
„Obiectivul principal al proiectului este de a atrage cât mai mulţi oameni către utilizarea liniilor aeriene pentru deplasările pe care doresc să le efectueze, şi implicit către Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Conform statisticilor, unul din cinci oameni suferă de aerofobie, iar psihoterapeuţii specializaţi şi specialiştii din domeniul tehnic îi vor ajuta pe viitorii pasageri să se simtă confortabil pe parcursul zborului”, a afirmat Valentin Iordache, potrivit sursei citate.
Programul-pilot va avea o durată de şase săptămâni, în cadrul cărora vor exista şase module de curs.
În timpul cursului, prin materiale video sau direct, psihoterapeuţii şi personalul aeronautic le vor explica participanţilor cât este de sigur transportul aerian. Cursurile, gratuite deocamdată, vor demara în luna octombrie şi se vor desfăşura în fiecare zi de sâmbătă, pe durata a şase săptămâni, o şedinţă având până la patru ore, potrivit mytex.ro.
La fiecare şedinţă vor putea participa 6-10 persoane. Până acum s-au înscris în program actorii Marius Bodochi, George Ivaşcu şi Tania Popa, conform aeronews.ro.
În funcţie de rezultatul proiectului-pilot va putea fi instituit un curs pentru cei care vor dori să se trateze de anxietatea din timpul zborului, cursurile în acest caz fiind contra cost, au anunţat iniţiatorii. După terminarea perioadei de test se va putea înscrie şi publicul larg.