Joi, 21 noiembrie 2024 - 7:51:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Ştii de ce conexiunea ta la internet este lentă ?


24 aprilie 2013

UPC oferă cea mai mare viteză la internet, de 150 Mbps, iar RCS&RDS şi Romtelecom oferă viteze de până la 100 Mbps. Pe forumuri, utilizatorii de internet se întreabă de ce nu ating aceaste viteze. Puţini ştiu însă că megabitul pe secundă diferă demegabyte-ul pe secundă. Factorul de multiplicare dintre Mbps şi MB/s este de 8, astfel încât la o viteză de 150 de Mbps echivalentul downloadului este de 18,75 MB/s, iar la 100 de Mbps este de 12,50 MB/s

Toţi providerii de internet promovează viteze ameţitoare, exprimate în Mbps ca să placă ochiului. În realitate, în toate reclamele pe care le vedeţi, împărţiţi viteza afişata la 8 şi veţi afla viteza maximă pe care o puteţi atinge. În plus, nu uitaţi, ca aceasta este o viteză maximă negarantata. Garantat aveţi o viteză de 0!

Într-o discuţie avută cu un reprezentat de vânzări, l-am întrebat ce se întâmplă dacă achiziţionez un abonament
De 150 Mbps şi viteza îmi scade sub 100 Mbps, abonamentul imediat inferior al acestuia. Dacă plătesc cel mai mare abonament firesc este ca viteza să nu-mi coboare sub următorul abonament. Din păcate, acesta este doar un lucru firesc dedus din raţionament, întrucât nici un provider de internet nu oferă o viteză garantată.

Sfaturi pentru utilizatorii wireless - laptop

Când vă conectaţi la o reţea fără fir (Wi-Fi), viteza conexiunii Internet poate fi afectată atât de locul în care este amplasat computerul, cât şi de alte dispozitive fără fir care se află în aceeaşi zonă. Reţelele fără fir funcţionează pe frecvenţe asemănătoare acelora utilizate de alte dispozitive, cum ar fi telefoanele fără fir. Funcţionarea unui telefon fără fir de 2,4 gigahertzi (GHz) lângă un laptop fără fir de 2,4 GHz poate cauza interferenţe sau blocarea completă a conexiunii reţelei fără fir. Proximitatea unui punct de acces fără fir sau a unui ruter, ca şi obstrucţiile fizice, pot afecta calitatea conexiunii la Internet. Pentru a îmbunătăţi viteza de conectare, apropiaţi-vă de punctul de acces şi asiguraţi-vă că nu sunt obstrucţii fizice între punctul de acces şi computer.

Vreţi să verificaţi care este viteza reală de internet? Vă recomandăm site-ul www.speedtest.net.

Pe durata testului, aveţi grijă să nu rulaţi şi alte aplicaţii care generează trafic online (programe messaging, file-sharing, browsing, streaming, etc).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro