Duminică, 7 martie 2021 - 11:38:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

O autostradă şi o cale ferată verde în Carpaţii României


9 august 2017

România va face parte din proiectul Transgreen, în valoare de aproape 2,5 milioane de euro, care doreşte să construiască infrastructură rutieră şi feroviară prietenoasă cu mediul în zona Carpaţilor.

„Dezvoltarea reţelei de autostrăzi şi căi ferate ce conectează între ele puncte cheie ale României şi, mai departe, ţara noastră cu restul Europei este un proces în plină desfăşurare. Pentru a preîntâmpina şi diminua aceste presiuni şi ameninţări asupra naturii, proiectul Transgreen îşi propune să dezvolte soluţii pentru a contribui la crearea unei reţele de transport cu impact cât mai redus asupra mediului şi pe care să se circule în siguranţă în România, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria”, precizează organizaţia de mediu WWF.

Proiectul Transgreen a demarat oficial la 1 ianuarie 2017 şi are ca dată de finalizare 30 iunie 2019, la el urmând să participe şi Ministerul Transporturilor şi Ministerul Mediului din România, cât şi organizaţii internaţionale, centre de cercetare şi organizaţii de mediu.

Astfel, primele proiect-pilot de infrastructură mare vor fi următoarele: autostrada Târgu Mureş — Iaşi (România), calea ferată Arad (Radna) — Deva (România), autostrada Miskolc (Ungaria) — Kosice (Slovacia) — Uzhgorod (Ucraina), autostrada Beskydy (Cehia şi Slovacia).

Proiectul Transgreen beneficiază de un buget în valoare de aproximativ 2,48 milioane de euro, din care 2,11 milioane de euro reprezintă contribuţie din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(439 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 5 martie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro