Joi, 28 martie 2024 - 11:16:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şcoli închise, în toată ţara, din cauza viscolului!


5 februarie 2012

eleviCursurile din 1.195 de unităţi de învăţământ din judeţele Vrancea şi Olt vor fi închise, în timp ce în alte 22 de judeţe vor fi închise până la 300 de unităţi, a anunţat aseară ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Astfel, toate unităţile de învăţământ din Vrancea vor fi închise astăzi, judeţul fiind blocat din cauza zăpezii. O măsură similară a fost luată şi în judeţul Buzău. Şi aici vor fi închise toate unităţile de învăţământ, cu excepţia grădiniţelor şi şcolilor generale din oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat. Toate şcolile şi grădiniţele din Olt, judeţ afectat puternic de ninsori, vor fi închise astăzi, existând chiar posibilitatea ca această măsură să fie prelungită. 17 unităţi de învăţământ vor fi închise astăzi şi în judeţul Ialomiţa, în condiţiile în care două drumuri naţionale şi 12 drumuri judeţene au fost închise, 27 de localităţi fiind izolate din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a vântului puternic.

Şcoli închise şi în Prahova!
Şase şcoli din Prahova au fost închise, la acest moment, în Prahova, dar şi grădiniţele aferente, după ce traficul rutier pe drumul judeţean Mizil – Fulga a fost blocat de troienele de zăpadă.
Localităţile unde unităţile şcolare au fost închise sunt: Conduratu, Baba Ana, Cireseanu, Fulga, Boldeşti - Grădiştea.
Cea de-a şasea scoala, aflată în comună Iordăcheanu, sat Valea Cucului a fost închisă pentru ca centrală nu a funcţionat după ce alimentarea s-a făcut cu lemne verzi.
Şi în Ploieşti au fost probleme, după ce elevii mai multor instituţii de învăţământ au fost trimişi acasă încă de săptămâna trecută din cauza gerului din sălile de clasă. Pentru moment, nu s-a luat nicio decizie cu privire la închiderea sau deschiderea şcolilor săptămâna aceasta, fiind aşteptat un răspuns din partea Inspectoratului Şcolar Prahova!

Elevii au speculat momentul!
În cursul zilei de ieri, mai mulţi elevi ne-au transmis că nu ştiu dacă vor merge luni la scoală, după ce pe Internet a circulat următorul mesaj: “Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a anunţat azi, 05.02.2012, închiderea liceelor, grădiniţelor şi şcolilor din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Olt şi Teleorman din cauza ninsorilor abundente şi gerului care depăşeşte temperatura de - 20 grade. Elevii vor sta acasă până pe data de 08.02.2012, când se presupune că ninsorile şi gerul vor înceta”.
“Nu s-a luat o asemenea decizie!”, au declarat reprezentanţi ai IJS Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro