Joi, 25 aprilie 2024 - 1:35:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Festivalul “Ziua României”, pe Broadway-SUA


7 mai 2016


 

România este o ţară înfloritoare cu o muzică fermecătoare, mâncăruri delicioase şi tradiţii încântătoare. O naţiune care a dat naştere unor laureaţi ai Premiului Nobel, câştigători ai premiilor Oscar şi unora dintre cei mai buni şi cele mai renumiţi sculptori, compozitori, cântăreţi de operă şi poeţi din lume. România cuprinde munţi superbi, lacuri magnifice, o Delta a Dunării unică si ţărmuri remarcabile la Marea Neagră.

Având loc ca si in anii precedenţi in Districtul Financiar, in Lower Manhattan, duminică, 15 mai 2016, Festivalul de Ziua România va aduce, ca întotdeauna, o abundenţă de autenticitate a culturii şi tradiţiilor româneşti pentru românii-americani din diaspora noastră şi din lume.

Acest an va marca ediţia XVII- a Festivalului, cu aproximativ 25.000 de vizitatori din New York City, Statele Unite si din peste 100 de ţări.

Senatoarea Kirsten Gillibrand (D – NY), este invitata noastră de onoare. Printre oficialii invitaţi se numără: Hon. Petre Guran – Secretar de Stat – Ministerul Afacerilor ExterneH.E. George Maior – Ambasadorul român la Washington DConorabila Ioana Costache, Consulul General al României la New YorkEL. Ion Jinga – Ambasadorul român la Naţiunile Uniteprimarul orasului New York, Bill De Blasio si H.E. Vlad Lupan, Ambasadorul Republicii Moldova la Organizaţia Naţiunilor Unite.

„Este o mare plăcere mă alătur astăzi la cea de a XVI-a ediţie a Festivalului Ziua României şi să reiterez sprijinul nostru deplin pentru guvernul dumneavoastră şi pentru oamenii din România în Congresul Statelor Unite . Sunt impresionat de România şi poporul său, pe care il felicit cu această ocazie”, a spus  congresman Mike Turner, Co-Presedinte al Caucus-ului românesc în Congresul SUA, 2015.

Sursa: Mădălina Corina Diaconu-SUA


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro