Legătura dintre consumul de carne roşie şi apariţia cancerului ar putea fi realizată de o moleculă de zahăr din acest tip de carne, potrivit unui studiu recent, care a fost citat de dailymail.co.uk.
O serie de studii anterioare au identificat o legătură între consumul de carne roşie şi apariţia anumitor tipuri de cancer, în special cancerul de colon, cancerul mamar, tumorile ovariene, cancerul de plămâni şi cel de prostată. Cercetătorii americani cred că vinovată de această legătură este o moleculă de zahăr, numită Neu5Gc, care se găseşte în carnea de vită, de porc şi de miel. Atunci când este ingerată, organismul vede carnea roşie ca fiind o substanţă străină, iar sistemul imunitar răspunde. Reacţia imunitară duce la inflamaţii ale organismului, ceea ce în timp duce la formarea de tumori, potrivit Mediafax.
Molecula Neu5Gc este prezentă şi în produse ca laptele integral, unele brânzeturi şi icre, iar organismul ar putea avea un răspuns similar din punct de vedere imunitar, au avertizat cercetătorii. Molecula Neu5Gc este prezentă în mod natural în organismul tuturor mamiferelor, dar nu şi în cazul oamenilor, ceea ce explică de ce oamenii sunt mai expuşi riscului de a suferi de cancer, în timp ce alte animale carnivore nu prezintă acest risc. Noul studiu este foarte important pentru că oferă o explicaţie diferită faţă de alte cercetări legate de cancer şi carnea roşie. Studiile anterioare postulau ideea că instalarea cancerului ar avea legătură cu compuşii chimici canceroşi care apar în timpul procesului de gătire a cărnii prin frigere. Totuşi, aceiaşi compuşi chimici sunt produşi şi când oamenii gătesc peşte şi pui la grătar, iar aceste alimente nu sunt legate de un risc privind îmbolnăvirea de cancer.
Oamenii de ştiinţă cred că faptul că peştele şi puiul conţin foarte puţin sau deloc zahărul de tip Neu5Gc ar putea explica de ce aceste alimente nu sunt legate de apariţia tumorilor. Doctorul Ajit Varki, de la Universitatea California, San Diego, care a condus cercetarea, a declarat că fenomenul legat de Neu5Gc este unul fără precedent. “În acest caz, molecula de zahăr străină acţionează precum un cal troian. Devine parte a celulelor organismului. Când organismul reacţionează la arahide sau la alte substanţe care produc alergii, reacţionează de fapt la o substanţă străină. Acesta este primul exemplu privind un compus despre care ştim că este străin organismului care este încorporat total de celule, în ciuda faptului că sistemul imunitar recunoaşte această substanţă ca fiind străină”, a declarat Varki. Cercetătorul a spus că Neu5Gc se comporta ca un fel de “benzină aruncată pe foc”, adică creşte riscul de cancer, dar nu pare să fie principala cauză a bolii.
Carnea roşie favorizează apariţia cancerului
5 ianuarie 2015

Din aceeaşi categorie:
Top articole
-
Se mută, iar, directorii din Primărie! Pe cine s-a supărat primarul Volosevici
-
Pregătiri pentru un tun financiar spectaculos! Miza intoarcerii Luminiţei Albu in clubul sportiv
-
Stiri Actuale a avut dreptate! CSM Ploiesti, din nou, fără director!
-
FOTO Continuă scandalul în CSM Ploieşti. Secretara mutată pe un post neconform studiilor sale! Un angajat atrage atenţia asupra hărţuirii permanente
-
VOTEAZĂ Patru asistenţi sociali ai Organizaţiei Umanitare CONCORDIA, nominalizaţi în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială
-
FOTO Averi pe spatele refugiaţilor ucrainieni! Lista băieţilor deştepţi din Ploieşti este deschisă de seful Poliţiei Locale, Cătălin Albu!
-
George Botez dă cărţile pe faţă: să fie blat între Prefectura Prahova şi primarul Volosevici?
-
Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreu! Luminiţa Albu se întoarce la CSM Ploieşti
-
S-a auzit numele DNA-ului prin CSM Ploiesti! Cea care il invocă- metodista cu practici comuniste!
-
Anca Tănăsică, noul director de la CSM Ploiesti?
Anul - ediţia nr. 3231
Copyright © 2011 - 2023 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2023 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 martie 2023
Autentificare
Autentificare