Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:12:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ŞOCANT/Aproape jumătate dintre angajaţii romani se află sub pragul sărăciei!


17 octombrie 2012

Aproximativ două milioane de angajaţi romani, dintre cei 4,3 milioane înregistraţi oficial, se află sub pragul sărăciei, România fiind a doua cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, arata, miercuri, Confederaţia naţională Sindicala "Cartel Alfa", cu ocazia Zilei de Luptă Împotriva Sărăciei.


Data de 17 octombrie este marcată pe plan internaţional ca Ziua de Luptă Împotriva Sărăciei, a precizat Cartel Alfa, arătând în acest context că veniturile unor categorii sociale din România sunt sub pragul minimului necesar pentru asigurarea condiţiilor minime de subzistenţă.


Confederaţia naţională Sindicala "Cartel Alfa" cere creşterea valorii salariului minim garantat în plata de la 1 ianuarie 2013 la cel puţin 850 lei.
"Acesta ar fi un prim pas absolut necesar care ar însemna o minimă echilibrare a veniturilor, dar şi demonstraţia respectului pentru munca şi faţă de cei care muncesc. Trebuie eliminate politica de tip comunist care îi ţine pe lucrători sub pragul minim de sărăcie, făcându-l dependent de ajutorul social al statului. Creşterea salariului minim face posibilă reducerea cheltuielilor sociale ale bugetului de stat, un alt beneficiu fiind premiza reducerii costurilor angajatorului pentru fiecare lucrător. În România există circa 2.000.000 de lucrători care se află sub pragul de sărăcie, din cei 4.300.000 de lucrători înregistraţi oficial", se arăta într-un comunicat de presă al confederaţiei sindicale.


"Cartel Alfa" a precizat că a pledat şi pledează pentru o viaţă decentă, pentru respectarea dreptului fundamental la muncă şi, implicit, pentru că fiecare om care munceşte să-şi poată asigura traiul din muncă decentă şi din veniturile sale.


Potrivit sursei citate, în ultimi ani politica guvernelor anterioare a fost "axata aberant" pe reducerea veniturilor, iar în paralel a fost modificată legislaţia din domeniul muncii, măsuri care nu au făcut decât să crească dramatic gradul de sărăcie a populaţiei.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro