Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:37:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Programul Naţional de Fertilizare va fi relansat în 2015


28 septembrie 2014

Programul Naţional de Fertilizare va fi relansat anul viitor. Autorităţile române vor prelua modelul care se bucură de succes în Grecia şi la care multe cupluri din România apelează. 
 
Ministerele Sănătăţii din ţara noastră şi din statul elen au început deja colaborarea.  Peste 20.000 de românce ar avea nevoie anual de tratamente pentru a putea face copii.
 
Programul de fertilizare pentru cuplurile care nu pot avea copii va fi reluat anul viitor, după ce a fost întrerupt anul trecut de fostul ministrul al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. 
 
De data aceasta, ministerul vrea să stabilească mult mai riguros criteriile de selectare a clinicilor şi cuplurilor. Statul va finanţa dosarele depuse de cupluri, iar aprobarea se va da de către Comisia de Specialitate.  Programul va fi extins şi în clinicile medicale din Grecia, unde cuplurile pot merge pentru a beneficia de procedurile de fertilizare plătite de stat.
 
Programul de fertilizare întrerupt în urmă cu mai bine de un an a făcut posibilă naşterea a 197 de copii. Bugetul alocat atunci a fost de 4 milioane de euro.
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro