Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:57:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ajutor pentru producătorii de lapte şi carne de vită


10 august 2012


vacaAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că, în perioada 6 august - 21 septembrie, pot depune cereri de plată.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că, în perioada 6 august - 21 septembrie, pot depune cerere de plată aferentă anului 2012 în cadrul „Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate “, finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

De acest sprijin comunitar pot beneficia persoanele fizice şi juridice, precum şi întreprinderile individuale sau familiale crescători de vaci de lapte, bivoliţe de lapte şi de taurine din rase de carne. Solicitanţii trebuie să depună o cerere pe beneficiar pentru toate exploataţiile deţinute (cu cod de la ANSVSA), la centrul judeţean APIA pe a cărui rază teritorială se află exploataţia cu cel mai mare număr de animale. Pentru vacile de lapte, beneficiarii trebuie să fie înregistraţi în sistemul de gestionare a cotei de lapte al Serviciului de Administrare a Cotei de lapte din cadrul APIA cu cotă de lapte pentru livrări sau vânzări directe şi vor prezenta dovada înregistrării şi să solicite ajutor specific pentru un număr cuprins între două şi 15 capete vaci de lapte, inclusiv, pe beneficiar, la termenul-limită de depunere a cererilor.

Pentru bivoliţe de lapte, beneficiarul trebuie să solicite ajutorul specific pentru un efectiv de maxim 50 capete bivoliţe de lapte, pe beneficiar, iar animalele trebuie menţinute pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data limită de depunere a cererilor (22.09.2012 -21.03.2013) la adresa exploataţiei/locaţiei menţionate în cerere.

Ajutorul pentru crescătorii de taurine din rase de carne se solicită pentru un efectiv total de maxim 90 animale, constituit, după caz, din: tineret mascul sau femel din rase de carne sau metişi cu rase de carne sau din registrul individual al exploataţiei de vaci din rase de carne. Valoarea ajutorului financiar specific se calculează anual, în lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrală Europeană la ultima cotaţie a lunii septembrie, care este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru un plafon maxim de 30 milioane euro. Cuantumul ajutorului specific se calculează de către APIA, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro