Sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 6:39:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Reguli dure pentru cei care nu-şi vaccinează copiii


23 iunie 2015

Ministerul Sănătăţii pregăteşte un set de măsuri dure pentru cei care nu-şi vaccinează copiii. Proiectul de măsuri a apărut după ce coordonatorii sistemului sanitar public au primit date îngrijorătoare. Mai exact, studiile arată că rata vaccinării a scăzut în unele oraşe mari din ţară chiar şi sub 68%, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca aceasta să treacă bine de 90%.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor ca toţii copiii care nu sunt vaccinaţi să nu aibă acces la grădiniţă, şcoli sau alte locuri de adunare pentru cei mici. De asemenea, toţi copiii se vor putea înscrie la aceste instituţii doar după ce vor prezenta o fişă care să demonstreze ca au fost vaccinaţi. Se mai ia în calcul şi ca părinţii care nu-şi vaccinează copiii să fie amendaţi.

Statisticile Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că rata mortalităţii printre cei mici din cauza unor boli pneumococice a fost de aproximativ 9 la 1.000 de născuţi vii, ceea ce ne situează pe locul doi, după Republica Moldova. Potrivit Ministerului Sănătăţii, îmgrijorarea a apărut şi după ce anul acesta s-au constatat la copii două cazuri de infectări cu tetanos, fapt care se întâmpla până acum doar la adulţi de peste 45 de ani, în general cei care nu au fost vaccinaţi.

În ultima perioadă, a început o adevărată campanie împotriva vaccinării, iar cea mai „înflăcărată parte a războiului” se duce în mediul online, pe reţelele de socializare.

Una dintre cele mai puternice voci care militează împotriva vaccinării copiilor este cea a prezentatoarei TV Olivia Steer. „Nu cred în ele pentru că toate vaccinurile au în compoziţia lor mercur şi aluminiu, o combinaţie fatală, care de cele mai multe ori dă probleme de sănătate copiilor, iar în cazurile mai grave autism. Mă ţin departe de ele. (…) Sunt periculoase, sunt nişte produse fabricate din substanţe chimice, de sinteză, extrem de periculoase, care nu au cum să te protejeze.

Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc. Poate că efectele nu sunt imediate, ca atunci când copilul începe să dezvolte tot felul de simptome grave, febră de 40 de grade, vărsături şi aşa mai departe, iar treptat, treptat chiar autism, dar acele substanţe se acumulează în  organism şi, dacă tu nu eşti capabil să le scoţi rapid şi eficient, ele se vor transforma în tumori canceroase sau alte probleme de sănătate foarte grave”, e de părere Olivia Steer.

Medicii le atrag atenţia părinţilor care refuză să-şi vaccineze copiii că respectivele medicamente sunt pe piaţă de zeci de ani şi şi-au dovedit eficienţa. De asemenea, mai spun că în cazul copiilor nevaccinaţi bolile pot reveni şi pentru mulţi există pericolul să fie afectaţi, de exemplu, de boli precum poliomielita sau difteria.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 septembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro