Duminică, 26 iunie 2022 - 6:17:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Tot mai multi utilizatori îşi închid conturile de Facebook


14 februarie 2014

Anul acesta numărul părinţilor şi bunicilor care şi-au făcut cont pe Facebook a crescut considerabil. Din acest motiv adolescenţii renunţă la Facebook în favoarea altor aplicaţii de comunicare instantanee precum WhatsApp şi WeChat. Părinţii au învăţat cum să folosească site-ul şi văd platforma ca o modalitate de a păstra legătura cu restul familiei. Tinerii îşi dau seama acum că orice activitate desfăşurată în reţea poate fi monitorizată de către aceştia.

Dacă în trecut reţeaua îţi permitea să îţi ascunzi profilul de alţi utilizatori, în prezent oricine caută numele tău în reţea te va găsi. Facebook a eliminat opţiunea care permitea ca numele tău să nu apară în căutări, astfel că singura metodă prin care poţi fi sigur că nu îţi vede nimeni profilul este blocarea lor. O altă metodă este să îţi faci alt profil cu un nume fals sau pur şi simplu să renunţi total la Facebook.

Facebook ştie tot despre tine. Recent, presa internaţională a scris că Facebook ştie chiar şi ce scrii în reţea chiar dacă nu publici mesajele respective. Dacă un utilizator a scris mai mult de cinci caractere, mesajul său începe să fie monitorizat. Se consideră că este cenzurat de utilizator dacă nu este postat în următoarele zece minute. Reprezentanţii Facebook nu au negat că îi pot urmări pe utilizatori şi mesajele nepostate ale acestora. Doi ingineri de la Facebook au confirmat că au monitorizat activitatea a peste cinci milioane de utilizatori din Statele Unite şi Anglia. Reprezentanţii reţelei sociale au declarat că acest lucru nu încală termenii şi condiţiile site-ului.

Numărul utilizatorilor români ai reţelei de socializare Facebook a ajuns, la ora actuală, la 6,6 milioane, dintre care 95,03% şi-au setat oraşul din care provin, arată datele cuantificate de facebrands.ro, site care monitorizează paginile create pe Facebook pe plan local. Conform sursei citate, cei mai mulţi utilizatori ai serviciilor puse la dispoziţie de către portalul de socializare provin din Bucureşti, cu aproape 1,4 milioane persoane (22,3% din total), urmaţi de cei din Cluj-Napoca (240.040 persoane, 3,83%) şi din Iaşi (240.000 persoane, 3,83%).

Sursa: capital.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(123 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 iunie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro