Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:35:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ISIS cumpără proprietăţi, cu tot cu proprietari, în România


10 august 2017

Un bucureştean care vrea să îşi închirieze apartamentul prin Internet a fost agăţat de un sirian, în luna iulie. Sirianul îi propune, nici mai mult, nici mai puţin, decât să îi trimită 15,5 milioane de dolari într-o geantă diplomatică, din Siria, via Londra. Ce însemnă asta? Speciliştii în inteligence spun că mişcarea Hezbollahului pro-Iranian, cu prelungiri în ISIS, prezentă şi în ţara noastră încă din 1984, s-a reactivat în casa conspirativă ,,SERGIU”  de la Piaţa Romană. Terorismul se reorientează în Balcani, în acest moment.

La începutul lunii iulie, un bucureştean a scos la închiriere un apartament. Omul şi-a lăsat adresa de e-mail pentru a fi contactat de posibili clienţi. Nu mica i-a fost mirarea când a primit un mesaj… din Siria. ”Assalamu alaikum”, începe mesajul lui Abdul-Halim Nasir – cu adresa în Shoukry Al-Qouwatly St, Damasc, Siria – care se arată interest de ”proprietate”, după care intră, oarecum abrupt, în subiect: ”Proprietatea este doar un obiectiv minor de a te contacta, dar o voi cumpăra la propriul preţ solicitat”, spune Abdulahim. Sirianul se prezintă drept un industriaş membru al consiliului bărbaţilor de afaceri din Damasc care se teme pentru viaţa sa şi a familiei sale şi ar vrea să vină în Europa, via Bucureşti.

”Caut un partener de încredere care să mă ajute să mă mut într-un loc sigur”

Până aici toate sunt clare, dar urmează imediat un pasaj care l-a scos din papuci pe bucureşteanul nostru: ”Am în posesia mea suma de 15.500.000 de dolari. Aceştia sunt banii pe care i-am făcut din afacerea noastră de familie, deoarece familia conduce o afacere comună şi, în mod normal, păstrăm bani în casa noastră, în camera taţilor, deoarece plasarea banilor într-o bancă ar putea fi un risc foarte mare într-o ţară ca a noastră în acest moment de război. Caut un partener de încredere care să mă ajute să mă mut într-un loc sigur ca ţara ta. Mă puteţi ajuta în această operaţiune? Veţi avea dreptul la 15% din suma totală de 15.500.000 dolari”, exp-lică Abdulahim. Adică, ai 15,5 milioane de dolari şi mai stai în Siria?

”Suma este ascunsă într-o cutie metalică sub protecţie diplomatică”

Sirianul îl lasă un pic pe român, iar după câteva zile îi trimite un nou mesaj, care începe cu ”Prietenul meu drag, (…)” şi continuă: ”Nu voi putea să trimit niciun document deoarece casa noastră a ars. Mi-am pierdut toate documentele. Locuiesc într-un cort cu soţia şi copiii”.

După care, sirianul explică planul: ”La fiecare 24 de ore, un avion de salvare al Crucii Roşii părăseşte Siria şi zboară în Europa pentru a aduce din nou resurse pentru Siria. Astfel, suma este ascunsă într-o cutie metalică şi înregistrată în numele dvs. sub protecţie diplomatică şi trimisă prin avionul Crucea Roşie La Londra, Marea Britanie. În mod automat, cutia va avea imunitate diplomatică care va proteja pământul şi receptorul acestuia. Când ajunge la Londra, am aranjat un reprezentant al Professional Underwriters Cargo, această companie va fi responsabilă pentru preluarea livrării de la avionul Red-Cross când va ateriza în Marea Britanie, Europa şi apoi vă va livra în ţara dumneavoastră.

Compania Cargo care va primi caseta de la Crucea Roşie din Regatul Unit şi vă va livra în ţara dvs. nu va şti că conţine bani . Informaţiile pe care le vor avea sunt că cutia conţine obiectele tale personale pe care trebuie să le livreze în ţara ta”, spune Abdulhalim. Ce vrea el? Să îi dea românului 15% din sumă, adică 2.325.000 dolari (!), iar cu restul să facă afaceri împreună.

”Fratele Abdulahim” din Siria cere copie după buletinul românului

”Voi solicita să-mi trimiţi informaţiile dvs. (numele complet, adresa, ocupaţia şi numărul de telefon) şi o copie a identificării dvs., vă voi trimite caseta cu dvs. ca destinatar / proprietar pentru a putea primi”, spune ”fratele tău, Abdulahim” în a treia corespondenţă… Deci, sunt vânate şi identităţi de cetăţeni ai Uniunii Europene, nu numai proprietăţi!

Una peste alta, este bine ca cetăţăenii români să aibă grijă şi să nu dea curs unor asemenea invitaţii pline de bani – aşa cum a făcut şi personajul nostru din Bucureşti.  În general, gentile diplomatice pline cu milioane de dolari nu fac bine sănătăţii!

ONPCSB are puteri limitate în acest caz

”Cu privire la solicitarea dvs transmisa va comunicam următoarele: Atribuţiile Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor sunt stabilite limitativ prin Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului”, este răspunsul ONPCSB.

”Casa conspirativă ,,SERGIU”,  de la Piaţa Romană, este celula combatanţilor extremist”

Specialiştii români în intelligence spun că în acest moment ISIS îşi schimbă strategia şi se reorientează spre Balcani. Mai mult, Statul Islamic a inclus România pe harta terorismului global, iar Rusia susţine din umbră Statul Islamic.

”Măsurile radicale antiimigraţie decise pe axa Paris – Berlin – Roma, inclusiv o acţiune militară în Libia pot constitui punctul critic pentru declanşarea unor acţiuni teroriste în Balcani. În Europa de Vest este linişte, ca niciodată. ISIS pare slăbit, dar de fapt, în secret, îşi regândeşte strategia. Ameninţările antiIraniene reactivează mişcarea Hezbollahului pro – Iranian prezentă şi în ţara noastră încă din 1984. Casa conspirativă ,,SERGIU”  de la Piaţa Romană este celula teroristă a combatanţilor extremişti unde se întâlnesc infiltraţii Hezbollah cu posibile legături la Al Quaeda, pregătiţi la momentul oportun de atac. Deocamdată ei se întrunesc pentru a discuta despre operaţiuni secrete împotriva intereselor Israeliene. România şi Bulgaria pot fi ţintele terorismului islamic în perioada următoare. Indiciile acestea apar şi din interceptările SRI, deşi perioada de producere nu apare dar este dedusă din alte elemente de către specialişti bine avizaţi ai geopoliticii. Este clar că trebuie luate măsuri de securitate a graniţelor, iar România trebuie să apeleze la UE pentru un plan comun, preventiv de asigurare a securităţii la frontierele cu toate dotările tehnice de rigoare, fiindcă ele sunt critice. Acest email nu este singular. Mai există date conform cărora s-a trimis acelaşi tip de email, dar cu oferte mai generoase cu destinaţie către utilizatori din Marea Britanie. De exemplu un om de afaceri din Siria, Zahrah Mohamed, propune un beneficiu de peste 20%. Scopul nu ar fi altul decât racolarea în scopuri teroriste prin crearea unor raporturi de dependenţă economică”, ne-a spus analistul militar Sebastian Sârbu, preşedintele Academiei Naţionale de Securitate şi Organizarea Apărării ”Alpha şi Omega”, Special Advisor Helsinki Think Tank.

SURSA: MegaNews.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro