Joi, 18 aprilie 2024 - 3:59:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ziua Internaţională de conştientizare a autismului FOTO


3 aprilie 2013

Ziua Internaţională de Conştientizarea Autismului stabilită de ONU în urmă cu cinci ani  a fost  marcată şi la Ploieşti, printr-o serie de acţiuni desfăşurate în Parcul Nord .

La campania “Ziua Internaţională de conştientizare a autismului” au participat câteva zeci de persoane, printre care mulţi copii. Vedeta evenimentului a fost Mihaiţă Oncioiu, băieţelul diagnosticat cu autism şi mediatizat de către presa locală.

Timp de aproximativ o oră s-a vorbit despre autism şi problemele pe care le întâmpină copii diagnosticaţi cu această boală.

Copii care au luat parte la acţiune au avut ocazia să deseneze şi să picteze, acest lucru însemnând că fiecare copil diagnosticat cu autism are dreptul la viaţa, înţelegere, compasiune, respect şi libertate.

Pe asfalt a fost construit şi un puzzle cu “curiozităţi despre autism” .

În jurul orei 14 şi 20 de minute, cei prezenţi s-a grupat  grupa în formă fundei puzzle  (simbolul luptei contra autismului) şi au  lansat în aer baloane albastre şi albe, albastrul fiind culoarea autismului.

N-au lipsit de la această acţiune pancardele cu mesaje, pe care puteam citi: “Dizabilitatea nu este contagioasă”, ”Nu folosi termenul autism sau autist pentru a dispreţui”, “Toţi facem parte din aceeaşi lume, doar ca eu am autism”, “Autismul nu este sinonim cu indiferenţă, nici cu singurătatea sau incapacitate”.

Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Curcubeul Autismului Prahova, Asociaţia Diana şi CSC Sfântul Andrei.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro