Marţi, 19 martie 2024 - 4:16:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


20 de ani de cântec românesc în Bucovina de Nord


17 decembrie 2013

Corul Popular Mixt "Dragoş Vodă" al Societăţii pentru Cultură Românească "Mihai Eminescu" din regiunea Cernăuţi a împlinit 20 de ani. La spectacolul aniversar al acestui prestigios cor, condus de Cristina Chirilă, organizat zilele trecute în centrul Cernăuţiului, au fost prezenţi foşti şi actuali membri ai societăţii ”Mihai Eminescu”, soliştii de ieri şi de azi ai corului, preşedinţi de asociaţii culturale, ziarişti şi oameni de cultură din comunitatea românească din Nordul Bucovinei.

Membrii Corului Popular Mixt  "Dragoş Vodă" au oferit în dar publicului cernăuţean o selecţie cu cele mai frumoase cântece corale, patriotice şi populare, care fac parte din repertoriul colectivului.

 Pe parcursul celor două decenii de activitate, corul a fost mereu prezent la manifestarile culturale şi naţionale ale românilor din Nordul Bucovinei, la festivalurile "Florile dalbe" şi "Mărţişor", la sărbătoarea naţională "Limba Noastră cea Română" sau la Zilele Eminescu.

De nenumărate ori, membrii corului "Dragoş Vodă" au luat parte şi la manifestările culturale de la Alba Iulia şi din alte mari centre culturale din România. Peste tot, acasă şi în lume, "Dragoş Vodă" a fost întâmpinat cu aplauze şi cuvinte alese.

Gânduri sincere şi frumoase, precum şi urări de viaţă lungă au fost adresate colectivului coral şi din partea intelectaulilor români din Cernăuţi, care speră că activitatea acestui minunat colectiv va fi încununată de succese şi în următorii ani, iar cântecele noastre româneşti îşi vor găsi un loc aparte în repertoriul Corului Popular Mixt "Dragoş Vodă" din Cernăuţi - inima Societăţii pentru Cultură Românească "Mihai Eminescu”.

 

Sursa: Euromedia Bucovina


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro