Joi, 25 aprilie 2024 - 3:18:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O nouă Transalpina va apărea în România


4 iulie 2017

Consiliul Judeţean Alba va începe în acest an lucrările de modrnizare a „Transalpinei de Apuseni”. Este un drum care traversează culmile munţilor pe o distanţă de peste 70 de kilometri.

Potrivit Adevarul.ro, lucrările vor vor costa în jur de 40 de milioane de euro şi vor fi finanţate cu fonduri europene. Autorităţile judeţene speră ca prin această investiţie să înflorească turism în localităţi precum Bucium, Ponor, Mogoş sau Rîmeţ.

„Transalpina de Apuseni”, Drumul Judeţean 107I, porneşte din Aiud (DN1) şi trece prin Aiudul de Sus – Rîmeţ – Brădeşti – Geogel – Măcăreşti – Bîrleşti Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrleşti – Mogoş – Valea Albă – Ciuculeşti – Bucium – Izbita – Coleşeni – Bucium Sat. Punctul final este în Cerbu, DN74.

De asemenea, pe lângă reparaţiile drumului, vor fi amenajaţi 6,7 km de piste pentru biciclete, 12.610 mp de trotuare, 21 de staţii de autobuz şi se va asigura o semnalizare rutieră modernă, „în vederea reducerii timpului de deplasare, a creşterii portanţei drumului, a reducerii consumurilor de transport şi a creşterii siguranţei de deplasare”, se arată în proiect.

De-a lungul Transalpinei de Apuseni sunt mai multe obiective turistice naturale. Pădurea Sloboda, de exemplu, este o zonă protejată de interes naţional. Se întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare. Aici se găsesc specii de arbori în amestec cu stejar, carpeni şi conifere în partea superioară a dealului.

Pe drum mai puteţi admira Cheile Mănăstirii, Cheile Geogelului, Cheile Râmeţului, cu pereţi abrupţi şi vârfuri ascuţite. De-a lungul drumului mai puteţi face şi popasuri, pentru că sunt numeroase zone de belvedere, de unde puteţi admira Retezatul, Şureanu sau Muntele Mare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro