Joi, 18 aprilie 2024 - 9:08:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unic în România. Primul festival pentru persoane cu deficienţe de vedere


25 aprilie 2015

Fundaţia Cartea Călătoare organizează, în parteneriat cu Asociaţia pentru promovarea filmului românesc, primul Festival Naţional de Film pentru Nevăzători.

Pe parcursul a cinci zile, vor fi organizate zece proiecţii de filme cu descriere audio, unde vor putea participa atât persoane cu deficienţe de vedere, cât şi persoane fără deficienţe de vedere, care vor urmări filmele în condiţii obişnuite.

Festivalul se va derula în perioada 15-19 mai, la Bucureşti, şi îşi propune să popularizeze şi să promoveze filmele cu descriere audio pentru nevăzători, să crească implicarea industriei cinematografice în accesibilizarea filmelor şi să creeze cadrul favorabil participării persoanelor cu deficienţe de vedere la viaţa culturală, informează fnfn.ro.

Pentru a înţelege cu adevărat acţiunea filmului, alături de coloana sonoră, organizatorii vor introduce o bandă pe care vor fi oferite informaţii suplimentare. Vor fi astfel descrise decorurile, gesturile actorilor, dar şi cum sunt îmbrăcate personajele, poziţia lor în cadru, ordinea intrării lor şi relaţia dintre personaje.

Proiecul este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG din România şi se va desfăşura între 15 şi 19 mai. Cei interesaţi, sunt aşteptaţi la cinematograful Elvire Popesco din incinta Institutului Francez în România şi la cinematograful Muzeului Ţăranului Român.

Filmele care vor fi proiectate la prima ediţie a festivalului sunt „Aferim!”, de Radu Jude, „Marţi, după Crăciun”, de Radu Muntean, „Poarta Albă”, de Nicolae Mărgineanu, „Roxanne”, de Vali Hotea, „Medalia de onoare” şi „Poziţia copilului”, ambele de Călin Peter Netzer, „După dealuri”, de Cristian Mungiu, „Despre oameni şi melci”, de Tudor Giurgiu, „Love Building”, de Iulia Rugină, şi „America, venim”, de Răzvan Săvescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro