Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:51:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O fabrică din România înfiinţează o grădiniţă pentru copiii angajaţilor


13 februarie 2015

Compania Continental, unul dintre cei mai mari producători din industria auto, va deschide o grădiniţă pentru copiii angajaţilor săi de la fabrica din Sibiu.

Compania plănuieşte să inaugureze grădiniţa până la finalul lunii septembrie 2015, anunţând că toţi angajaţii vor putea să aplice pentru un loc.

Grădiniţa, cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi şi un loc de joacă de 500 de metri pătraţi, va fi construită în incinta companiei, dar cu acces separat de fabrică şi de centrul de cercetare şi dezvoltare.

Cei 1.000 de metri pătraţi vor include săli de clasă, sală de mese, băi, locuri de joacă, sală de sport, cabinet medical şi alte facilităţi necesare pentru desfăşurarea activităţilor.

Vor fi asigurate servicii atât pentru creşă, cât şi pentru grădiniţă în şapte grupe, cu douăzeci de copii în fiecare dintre acestea.

Copii vor putea fi primiţi la grădiniţă începând cu vârsta de unu şi până la cinci ani. De asemenea, unele dintre grupe vor fi cu predare în limba germană.

Spaţiul va fi deţinut de companie, iar serviciile vor fi asigurate de către o instituţie de învăţământ, deja existentă pe piaţa din Sibiu.

Grădiniţa va fi acreditată de către Ministerul Educaţiei şi va urma planul de învăţământ şi activităţile standard. Compania va acoperi o parte din costuri, pentru a putea fi accesibilă tuturor categoriilor de angajaţi, se arată într-un comunicat al Continental.

“Este o prioritate pentru noi să oferim angajaţilor un echilibru între viaţa personală şi cea profesională. Cu acest proiect demonstrăm încă o dată importanţa Sibiului pe harta Continental  şi planurile de lungă durată care există pentru această locaţie”, a declarat Sami Krimi, director general al Continental Sibiu.

La rândul său, Lăcrămioara Dărăban, director de resurse umane la Continental Sibiu, a spus că angajaţii au fost cei care au cerut în mod constant acest serviciu, pentru că în Sibiu grădiniţele sunt supraaglomerate, iar ei se confruntă cu o adevărată provocare în găsirea unui loc disponibil.

În România, Continental deţine şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro