Duminică, 25 iulie 2021 - 3:20:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cara Mariana, povestea unei vieţi sfărâmate de boală! / Unul dintre copii moşteneşte suferinţa


19 iulie 2017Deşi au trecut mai bine de patru luni de la Gala de caritate ”Aici pentru Tine”, organizată de Asociaţia ”Aici pentru Tine”, din Braşov, nu s-a mai auzit nimic despre fondurile strânse în cadrul acestui eveniment. În tot acest timp însă, reprezentanţii asociaţiei au luptat zi de zi pentru tânăra Cara Maria. Aceasta a început o serie de analize amănunţite, foarte costisitoare, privind afecţiunile medicale de care suferă.

Din păcate, rezultatele nu au fost tocmai îmbucurătoare. Pe lângă faptul că ulcerul varicos suprainfectat a făcut-o să îşi piardă un picior, iar celălalt a fost afectat destul de grav, Cara Maria a aflat că suferă de Factorul V Leiden, adică o mutaţie genetică heterozigotă. Boala este cunoscută prin şanse crescute de a dezvolta cheaguri de sânge în organism.

În drumul spre o viaţă normală!

Asociaţia ”Aici pentru Tine”, cu fondurile obţinute în urma Galei de caritate, dar şi cu sprijinul continuu al unor oameni cu sufelt mare, a reuşit să o ajute pe Cara Maria, să aibe o proteză în locul piciorului amputat. De asemenea, în ceea ce priveşte piciorul afectat şi el de ulcer varicos infecţios, tânăra a mers săptămânal la Spitalul Sfântul Constantin din Braşov, pentru tratament medical de specialitate, iar rana pe care o avea, a început să se retragă şi să se vindece. Pe această cale mulţumim expres companiei ROPHARMA şi tuturor celor care au luat parte la Gala de caritate ”Aici pentru Tine”. De asemenea, transportul, medicamentele necesare, haine, alimente, dar şi alte ajutoare necesare, au fost asigurate de către reprezentanţii Asociaţiei ”Aici pentru Tine”.

Gala de caritate ”Aici pentru Tine”

Aflată la prima ediţie, pe data de 3 martie 2017, Gala de caritate ”Aici pentru Tine”, a fost un real succes. Aproape 100 de invitaţi au răspuns pozitiv invitaţiei făcute de organizatori, iar evenimentul a reunit oameni de afaceri din Braşov şi din ţară, dar şi autorităţi locale.

Invitaţii au fost delectaţi cu un meniu aparte, iar atmosfera a fost întreţinută de Trupa 6, Claudia Şuteu, Ioana Bozga, dar şi de copiii de la Liceul de Muzică sau Clubul de Dans ”Dance with me Studio”.

Andreea Marin a fost invitatul special şi prezentatorul acestei Gale, realizată în beneficiul copiilor din centrele de plasament, dar şi a unui caz social deosebit, Cara Maria.

Povestea Marianei!

Viaţa a încercat-o pe Mariana încă de la o vârstă fragedă. La 16 ani, tatăl ei s-a stins din viaţă, iar tânăra a suferit un şoc puternic ce a paralizat-o de la brâu în jos, timp de două luni.

La vârsta de 19 ani, a orbit. Doctorii i-au descoperit o tumoră pe creier ce a fost tratată în spital. Vederea şi-a revenit, însă nu foarte bine.

Când a împlinit vârsta de 20 de ani, Mariana Cara, a rămas şi fără mamă, iar surorile mai mici de 11, 12, şi 13 ani, au revenit în grija ei.

Când totul începea parcă să fie într-o armonie, au început să apară probleme medicale. Mai exact, răni la piciorul drept. Tânăra a descoperit că suferă de ulcer varicos. Timp de 9 ani s-a luptat cu boala în speranţa că o ţine sub control, dar la vârsta de 31 de ani medicii au decis amputarea piciorului.

O minune a făcut să îl cunoască pe Daniel, s-a căsătorit şi s-au mutat la Vama Buzăului. Împreună au doi copii frumoşi, pe Miruna de 6 ani şi pe Daniel de 4 ani. Copiii le-au dat putere să meargă mai departe, însă după câteva luni, după o serie de analize medicale, Mariana a descoperit că are ulcer varicos şi la piciorul stâng.

Din lipsa de bani nu a ajuns la doctor, iar copiii nu îi poate lăsa cu soţul din cauză că acesta suferă de o tumoare la coloană cu crize repetate. Din lipsa banilor, bărbatul nu a mers să se investigheze şi să se trateze.

Unul dintre copii moşteneşte boala mamei!

La cei 38 de ani, Cara Mariana are doi doi copii, pe Adelina Miruna şi pe Vlăduţ Daniel, de 7 şi respectiv 5 ani. Din cauza bolii mamei, cei doi copii s-au născut prematur, dar au fost îngrijiţi cât mai bine şi au crescut mari acum. Recent, reprezentanţii Asociaţiei ”Aici pentru Tine” i-au dus şi pe copii pentru efectuarea analizelor medicale, însă o veste cutremurătoare ne-a îngrijorat pe toţi. Dacă analizele fetiţei au fost bune, din păcate Vlăduţ moşteneşte boala mamei sale. A fost şi el diagnosticat pozitiv cu Factorul V Leiden, adică o mutaţie genetică heterozigotă. Boala este cunoscută prin şanse crescute de a dezvolta cheaguri de sânge în organism.

Din fericire băiatul nu prezintă încă simptomatologie, iar pentru un tratament adecvat şi analize suplimentare, va trebui să fie internat într-un centru specializat în genetică. Soarta sa ar putea fi schimbată însă este nevoie de fonduri financiare consistente.

Din păcate, mama băiatului, Cara Mariana, are o pensie de handicap de 270 lei, iar soţul ei nu are niciun venit din cauza problemelor medicale pe care le are. În plus, condiţiile în care locuiesc nu sunt printre cele mai bune. Nu dispun de apă curentă, de canalizare sau de încălzire. Numai costurile lunare ale medicamentelor pe care trebuie să le ia Cara Mariana, se ridică la 400 lei.

Cu toate acestea sunt oameni puternici. Nu îndrăznesc să se plângă şi cu o speranţă şi o voinţă de neimaginat, cu toţii merg mai departe, în locuinţa pe care o au la Vama Buzăului, judeţul Braşov.

Împreună putem să dăm o mână de ajutor!

Împreună putem să îi ajutăm! ”Noi îi scoatem din anonimat, iar TU faci diferenţa schimbându-le povestea vieţii lor.”

Dacă doriţi să îi ajutaţi, puteţi face donaţii în contul Asociaţiei ”Aici pentru Tine”: RO64 BACX 0000 0010 9580 7001 deschis la Unicredit Ţiriac.

Ne puteţi contacta telefonic, la numărul: 0726 686 793 - Adina Gal, preşedinte Asociaţia ”Aici pentru Tine”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(634 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 iulie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro