Marţi, 19 martie 2024 - 5:23:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Daune de 10.000 de lei pentru că a fost muşcată de maidanezi


11 aprilie 2012

cainiGheorghiţa Mihai (54 ani) din Râmnciu Vâlcea, care lucrează la spălătoria Maternităţii din oraş, a câştigat în instanţă un proces cu primăria oraşului aceasta fiind obigată să-i plătească o daună morală de 10.000 de lei pentru că femeia a fost muşcată de câinii maidanezi.

Edilii din oraş spun că vor face recurs, aceştia dând vina pe vidul legislativ, întrucât la Parlament există o lege privind gestionarea câinilor fără stăpân, pe care  judecătorii Curţii Constituţionale au retrimis-o deputaţilor să o modifice, întrucât aceştia consideră că eutanasierea în masă a maidanezilor ar încălca dreptul la viaţă al animalelor.

În replică, iniţiatorul Legii privind gestionarea maidanezilor deputatul PDL Ştefan Pirpiliu crede că procesele celor muşcaţi de câinii vagabonzi cu primăriile se vor înmulţi pe zi ce trece, întrucât acestea sunt responsabile de existenţa acestora pe domeniul public.

Liderul PDL sector 5 face încă odată un apel către colegii săi parlamentari, să vină la muncă şi să modifice în folosul oamenilor, amendamentele respinse de judecătorii Curţii Constituţionale, care consideră că eutanasierea în masă nu respectă dreptul la viaţă al animalelor.

”Gestul doamnei din Râmnicu-Vâlcea este unul normal, atâta timp cât a fost muşcată pe domeniul public care este administrat de primărie. Maidanezii nu au ce căuta pe străzi, ei trebuie strânşi, duşi în adăposturi şi adoptaţi. Aceste procese vor lua amploare, întrucât oamenii s-au săturat să stea pasivi şi să sufere din cauza maidanezilor. Cred că şi asociaţiaţiile care doresc ca aceşti câini să fie pe străzi, ar trebui sancţionate, întrucât acestea pun beţe în roate adoptării unei legi care să-i protejeze pe oameni de maidanezi”, a spus Pirpiliu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro