Marţi, 20 aprilie 2021 - 7:29:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Vine canicula!


21 iunie 2017

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 19 iunie – 2 iulie 2017.

Potrivit prognozei meteo, cel mai cald va fi în Oltenia şi în Banat, unde temperaturile vor ajunge chiar şi la 34 – 35 de grade Celsius în perioada următoare.

Iată cum va fi vremea în toate regiunile ţării:

MUNTENIA

Până pe 21 iunie, vremea se va încălzi, iar media valorilor maxime va ajunge în jur de 32 de grade. În 22 iunie se va produce o uşoară răcorire, această medie urmând a fi de 28…29 de grade. În perioada 23 – 29 iunie vremea va deveni călduroasă, chiar caniculară în zonele de câmpie, cu o medie regională a valorilor maxime de temperatură de 33…34 de grade. Spre sfârşitul intervalului de prognoză, temperatura va marca o uşoară scădere, până spre medii ale temperaturilor maxime în jur de 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi în creştere, astfel încât în intervalul 24…30 iunie se vor atinge valori de 17…18 grade, dar ulterior şi acestea vor scădea uşor spre 15 grade. În intervalele 22 – 23 iunie şi 28 iunie – 2 iulie va fi mai ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.

OLTENIA

Temperatura va fi în creştere treptată, de la o medie a maximelor în jur de 28 de grade, până spre 34…35 de grade în intervalul 24-28 iunie, când vremea va deveni caniculară în zonele de câmpie. Spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză este posibilă o răcorire treptată a vremii, media maximelor urmând să coboare spre 30 de grade. Şi media regională a temperaturilor minime va fi tot mai ridicată, cele mai ridicate valori, în jur de 18…19 grade, urmând a se înregistra în intervalul 24 – 29 iulie, când în zonele de câmpie sunt posibile şi nopţi tropicale. În intervalul 27 iunie – 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.

BANAT

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, iar în week-end media temperaturilor maxime va atinge 33…34 de grade. Procesul de încălzire se va resimţi şi în timpul nopţilor, astfel încât media temperaturilor minime va creşte de la 11 la 18 grade. Valori termice ridicate se vor menţine şi în perioada 26-28 iunie, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, dar ulterior va fi în scădere atât media maximelor diurne, spre 28…29 de grade în primele zile ale lunii iulie, cât şi aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfârşitul intervalului de referinţă, la 14…15 grade. În intervalul 28 iunie – 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.

CRIŞANA

Vremea se va încălzi treptat în timpul primei săptămâni, iar în intervalul 23-25 iunie media temperaturilor maxime va atinge 32…33 de grade. Procesul de încălzire se va resimţi şi în timpul nopţilor, astfel încât media temperaturilor minime va creşte de la 12 la 17 grade. Valori termice ridicate se vor menţine şi în perioada 26-28 iunie, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, dar ulterior va fi în scădere atât media maximelor diurne, spre 26…27 de grade în primele zile ale lunii iulie, cât şi aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfârşitul intervalului de referinţă, la 13…14 grade. În intervalul 27 iunie – 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate .

TRANSILVANIA

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât pe 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 29 de grade. În 22 iunie se va produce o uşoară răcorire, însă, spre finalul primei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 29…30 de grade. În prima parte a celei de-a doua săptămâni nu se vor înregistra variaţii semnificative ale regimului termic diurn, iar ulterior media maximelor va coborî spre 25…26 de grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi de 10…12 grade, chiar mai ridicată în intervalul 24-28 iunie, spre 14…16 grade. În intervalele 21 – 22 iunie şi 28 iunie – 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate .

MARAMUREŞ

Până pe 21 iunie, vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime va atinge 28 de grade. În 22 iunie se va produce o uşoară răcorire, însă în week-end, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 30 de grade. Procesul de încălzire se va resimţi şi în timpul nopţilor primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor minime va creşte de la 11 la 16 grade. Valori termice ridicate se vor menţine şi în perioada 26-28 iunie, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, dar ulterior va fi în scădere atât media maximelor diurne, spre 25…26 de grade în primele zile ale lunii iulie, cât şi aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfârşitul intervalului de referinţă, la 12…13 grade. În intervalele 21 – 22 iunie, 23 iunie – 24 iunie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, va creşte probabilitatea de apariţie a averselor, local mai însemnate cantitativ

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât pe 20 şi 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 29 de grade. În 22 iunie se va produce o uşoară răcorire, însă, în week-end, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…32 de grade. În prima parte a celei de-a doua săptămâni nu se vor înregistra variaţii semnificative ale regimului termic diurn, iar ulterior media maximelor va coborî spre 26…27 de grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi de 13…15 grade, chiar mai ridicată în intervalul 24-28 iunie, spre 16…17 grade. În intervalele 21 – 22 iunie şi 28 iunie – 2 iulie va fi mai ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate .

DOBROGEA

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât pe 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. În 22 iunie se va produce o uşoară răcorire, însă ulterior, până spre finalul primei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 29…30 de grade. În a doua săptămână de prognoză nu se vor înregistra variaţii semnificative ale regimului termic, media maximelor urmând a fi de 27…28 de grade. Media temperaturilor minime din acest interval va fi de 17…18 grade, cu valori mai ridicate în perioada 24-26 iunie, spre 19…20 de grade. Aversele locale, în general slabe cantitativ, au probabilitate mai mare de apariţie în intervalele 20-23 iunie şi 28 iunie – 2 iulie.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi, de la o medie a temperaturilor maxime în jur de 16 grade, până spre 22 de grade în intervalul 24 – 28 iunie. În 22 iunie, pe fondul instabilităţii atmosferice mai accentuate, se va produce o uşoară scădere de temperatură. În acelaşi sens vor evolua şi temperaturile minime, cele mai ridicate valori urmând să atingă o medie de 12…13 grade. Spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză vremea se va răci uşor, până spre o medie a maximelor în jur de 17 grade şi a minimelor de 8…10 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor, descărcărilor electrice şi cantităţilor de apă local mai însemnate va fi mai ridicată în intervalele 21 – 24 iunie şi 27 iunie – 2 iulie


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(243 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro