Miercuri, 22 martie 2023 - 11:35:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Controversatul preot Cristian Pomohaci se retrage din preoţie cu scutire medicală


26 iulie 2017

Preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani, a depus o cerere la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia prin care solicită suspendarea temporară din funcţie, din motive medicale, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, părintele Oliviu Botoi.

„A depus o cerere prin care solicită retragerea temporară din preoţie, invocând motive de sănătate. Cererea a fost depusă la Centrul Eparhial”, a spus părintele Oliviu Botoi, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, Cristian Pomohaci nu specifică în cerere perioada pentru care solicită suspendarea temporară din preoţie.

În ceea ce priveşte dovezile pe care Cristian Pomohaci ar fi trebuit să le aducă în termen de 30 de zile pentru a-şi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile ce i se aduc, preotul nu a prezentat încă superiorilor săi probele necesare.

Termenul până la care ar fi trebuit depuse dovezile expiră în cursul zilei de miercuri, situaţia urmând să fie analizată de organismele eparhiale competente, la sfârşitul acestei perioade.

„Încă nu au fost prezentate dovezile. Organismul eparhial competent va analiza situaţia miercuri şi va prezenta joi o situaţie completă, lămuritoare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Moşuni, judeţul Mureş, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a apărut în presă.

Ulterior, Pomohaci a fost chemat la Arhiepiscopia din Alba Iulia pentru a oferi explicaţii cu privire la înregistrarea audio care îl incriminează şi s-a decis ca părintele să fie oprit de la slujirea sfintelor taine şi a tuturor slujbelor bisericeşti pe o perioadă de 30 de zile, timp în care el trebuie să aducă argumente în favoarea sa.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârşit în prezenţa sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întreţină relaţii homosexuale cu el


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 martie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro