Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:16:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Încă un prahovean a murit în Algeria


20 ianuarie 2013

Încă un român a murit în Algeria. Este a doua victimă din ţara nostră dintre muncitorii care lucrau la instalaţia de exploatare a gazelor. Decesul a fost confirmat de către Ministerul de Externe.

Al doilea român implicat în criza din Algeria, ploieşteanul Mihail Marius Bucur, a fost găsit de către soldaţii algerieni cu răni grave şi a fost transportat la spital. În pofida îngrijirilor medicilor, românul nu a mai putut fi salvat. Este vorba de al cincilea român recuperat de către armata algeriană.

Mihail Marius Bucur era inginer în domeniul energetic şi locuia în Ploieşti, informează Mediafax . Era căsătorit, avea un băiat elev şi o fată de vârstă preşcolară.

"În după amiaza zilei de 20 ianuarie, autorităţile algeriene au informat oficial Ambasada României de la Alger că unul dintre cetăţenii români care se aflase în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist, a încetat din viaţă.  Din informaţiile obţinute de autorităţile române, rezultă că decesul a intervenit, în spital, urmare a rănilor grave suferite, înregistrate anterior", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

MAE îşi exprimă nemulţumirea faţă de informaţiile parţiale pe care autorităţile algeriene le-au furnizat în legătură cu românii de la In Amenas.

"Ministerul Afacerilor Externe regretă profund faptul că autorităţilealgeriene nu au informat complet şi corect, în prealabil, autorităţile române, în legătură cu situaţia de sănătate realăa cetăţeanului român, aspect comunicat şi ambasadei Algeriei la Bucureşti. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe şi este alături de familia îndurerată", se mai spune în comunicat.

Între timp, bilanţul din Algeria creşte. Armata a descoperit 25 de cadavre ale unor ostatici în complexul de prelucrare a gazelor din Sahara.

Premierul Victor Ponta a anunţat sâmbătă că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în complexul petrolier atacat de islamişti, în Algeria.

Iniţial, MAE a anunţat sâmbătă că cinci români au fost implicaţi în criza ostaticilor din Algeria, patru dintre ei fiind salvaţi, în timp ce al cincilea - un bărbat de 36 de ani, din Bărcăneşti (Prahova) - a fost ucis.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro