Duminică, 8 septembrie 2024 - 2:38:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Avertizare Cod Roşu de caniculă pentru 13-14 iulie


11 iulie 2024

MeteorologiI au emis o avertizare de Cod Roşu pentru un val de căldură intens şi persistent, valabil în perioada 13-14 iulie. Regiunile afectate sunt Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova.

În aceste zone, temperaturile maxime vor oscila între 37 şi 41 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, determinând un stres termic semnificativ pentru populaţie.

De asemenea, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, caracterizând nopţi tropicale care pot afecta calitatea somnului şi recuperarea fizică.

Notă: Valul de căldură este aşteptat să persiste în toată ţara şi în zilele următoare, astfel că este esenţial ca populaţia să ia măsuri adecvate pentru a se proteja de efectele caniculei.

Recomandările includ evitarea expunerii prelungite la soare, hidratarea corespunzătoare şi consumul de fructe şi legume proaspete. De asemenea, este important să purtaţi haine lejere şi de culori deschise şi să evitaţi aprinderea focurilor în zonele cu vegetaţie uscată pentru a preveni incendiile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 7 septembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro