Miercuri, 10 august 2022 - 2:35:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Preţul energiei electrice creşte cu 5% de la 1 iulie


30 iunie 2012

energie-electricaPreţurile energiei electrice pentru toate categoriile de consumatori vor creşte, la 1 iulie, în medie cu 5%, pentru ajustarea costurilor de producţie, transport şi distribuţie cu rata inflaţiei şi respectarea angajamentelor asumate faţă de FMI, a anunţat vineri ANRE.

Tarifele şi preţurile reglementate la energie nu au mai fost modificate de la 1 ianuarie 2010.

Măsură de scumpire cu 5% a energiei pentru consumatorii casnici şi non-casnici este justificată, printre altele, de necesitatea corelării costurilor de producţie, transport şi distribuţie cu rata inflaţiei, care cumulat pentru 2010 şi 2011 a depăşit 13%, arata ANRE într-un comunicat.

Totodată, decizia a vizat respectarea acordului preventiv dintre România şi FMI, care prevedea aceasta majorare de la 1 iulie.

Decizia ANRE este justificată şi de costurile cauzate de o directivă europeană, care impune statelor membre protejarea consumatorilor prin impunerea unor cerinţe de informare a acestora, dar şi de susţinerea cantităţilor de energie care vor fi produse din surse regenerabile, prognozate la 2,5 TWh în acest an.

"Prin valorile aprobate, ANRE apreciază că se asigura o minimă protecţie a consumatorilor care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate în anul 2012", se precizează în comunicat.

În plus, ANRE a urmărit ca modificarea să genereze un efect redus la nivelul economiei, potrivit sursei citate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 august 2022
Autentificare
stiriactuale.ro