Marţi, 16 aprilie 2024 - 1:41:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Măsuri extreme pe litoral: Salvamarii cer închiderea plajelor unde s-au înecat mulţi turişti


13 august 2017

Salvamarii constănţeni cer închiderea plajelor periculoase atunci când scăldatul în mare nu se poate face în siguranţă din cauza mării agitate ori a curenţilor.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, Gabriel Bălan, care operează plajele din Mamaia şi Constanţa, a declarat, în cadrul unei întâlniri la Prefectura Constanţa, că în acest sezon estival salvamarii din nordul litoralului au avut aproximativ 2.000 de intervenţii pentru salvarea unor persoane din apele mării.

Mai mult de jumătate dintre acestea au fost făcute atunci când condiţiile de îmbăiere nu era bune, iar scăldatul era interzis sau permis numai înotătorilor cu experienţă.

”De la începutul sezonului avem 1976 de intervenţii la mare, din care, reţineţi, sunt 773 în zilele cu steag galben şi peste 840 pe steag roşu!

În Australia, în Germania, la steag roşu salvamarul pleacă acasă. Este o nebunie să crezi că salvamarul este Dumnezeu! Păşeşte pe apă şi vine înapoi… Nici pe el nu se poate salva. Sunt state care au instituit amendă. Belgia, Germania, Italia, Spania dau amendă până la sute de dolari sau de euro pentru cel care nu respectă regulile”, a spus Gabriel Bălan.

El crede că cea mai simplă soluţie ce poate fi aplicată în cazul celor care intră în mare chiar şi atunci când scăldatul este interzis, riscând astfel şi viaţa salvamarilor, este, în lipsa unei legi care să prevadă amendarea teribiliştilor, să se închidă plajele periculoase când vremea este rea, potrivit Mediafax.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro