Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:59:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Eleva ploiesteanca Emilia Coman - dubla campioana nationala la sah


21 februarie 2017

Emilia  Florentina  Coman eleva in clasa a X a la Colegiul Alexandru Ioan Cuza din Ploiesti la clasa de matematica informatica  este cunoscuta deja ploiestenilor  pentru performantele sale sahiste. In prezent Emilia este legitimata la CSM Bucuresti si a trait momente de bucurie si imensa satisfactie, la recentele Campionate Nationale de Sah pentru copii si tineret incheiate  in 12 februarie  la Baile Felixa.

Emilia a devenit dubla campioana nationala, ocupand locul I medalia de aur la proba de sah rapid categoria fete 16 ani si locul I medalia de aur la proba de dezlegari, categoria fete 18 ani.

Desi starea fizica a Emiliei a fost serios afectata  la sfarsitul  probei de sah clasic la care dupa primele 6 runde era pe primele pozitii iar in final a terminat pe locul IX, intrucat a suferit efectele unui virus/microb (care a afectat mai multi juniori prezenti la acest concurs), a reusit sa se mobilizeze la urmatoarele probe, obtinand cele 2 titluri de campioana nationala, care ii confirma nivelul de pregatire.

Prin puterea credintei in Dumnezeu a reusit sa se mobilizeze iar rezultatele obtinute ne indreptatesc sa afirmam ca Emilia a devenit o certitudine a sahului feminin juvenil la nivel national.

Aplauzele  de la finalul competitiei, ochii scaldati in lacrimi de emotie  au insa un pret pe care doar fiecare tanar il evalueaza tacut, amintandu-si cum inca din anii copilariei a renuntat la alergatul mingii in parc , la libertatea de a se juca.

Emilia incepand cu anul 2009 pana in prezent a obtinut 10 titluri de campioana nationala, 7 titluri de vicecampiona nationala si 4 locuri III, fapt ce  i-a permis sa participe cu rezultate onorabile la urmatoarele competitii internationale:

  • Campionatul Mondial de sah pentru juniori din Antalya –Turcia (2009)
  • Campionatul Mondial de Juniori din Caldas Novas –Brasilia, Campionatul European de Juniori din Albena-Bulgaria (2011); in acelasi an devine vicecamipoană balcanică cu echipa României la Balcaniada de Şah Juniori (fete sub 16 ani)-Kragujevac-Serbia
  • Campionatul Mondial de Juniori din Maribor, Slovenia (2012)
  • Campionatul European de Juniori Budva, Muntenegru (2013)
  • Campionatul Mondial de Juniori Durban, Africa de Sud. Campionatul European de Juniori Batumi, Georgia (2014)
  •  Campionatul Mondial de Juniori,  Porto Caras- Halkidiki, Grecia (2015)


Este  un bilant impresionant pentru o tanara, care nu a implinit inca varsta de 16 ani si care in acest an va participa la Iasi la Campionatul mondial scolar de sah din luna aprilie iar in luna septembrie la Campionatul mondial de sah pentru juniori din Uruguay (speram cu ajutorul sponsorilor).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro