Miercuri, 6 iulie 2022 - 5:08:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Încă o problemă cu baremul la Evaluarea Naţională. Straniul caz al cuvântului ”luminos”


25 iunie 2017

Subiectul de la proba scrisă la Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională, care le cerea elevilor să explice modul de formare a unui cuvânt prin derivare, a dat naştere unor noi discuţii aprinse.

Astfel, cu toate că ar fi trebuit să fie o întrebare cu soluţii clare, se pare că una dintre soluţii nu a fost inclusă în baremul Evaluării Naţionale 2017. Este vorba de termenul ”luminos”, care nu mai este inclus în barem ca parte din familia lexicală a cuvântului ”lumină”.

”Luminos” era prins în baremul Evaluării Naţionale din 2010, la un subiect similar. Elevii şi părinţii sunt neliniştiţi din cauza acestei ambiguităţi.

Centrul de Evaluarea şi Examinare a încercat să calmeze spiritele, anunţând că ”baremul nu prezintă soluţii exhaustive, ci soluţii cu titlu de exemplu”, scrie Hotnews. Mai mult, organizaţia a precizat că ”se punctează oricare alte formulări/modalităţi de rezolvare corectă a cerinţelor”.

”Orice răspuns corect poate fi punctat”, a mai precizat directorul instituţiei, Marian Suta.

Cazul apare la scurt timp după o altă încurcătură semnalată în baremul examenului de Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională 2017


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 5 iulie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro