Miercuri, 21 februarie 2018 - 7:07:30
EUR
EURO = 4.6609 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.753 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Triunghiul Bermudelor din Marea Neagră


4 martie 2013

Triunghiul Bermudelor continuă să fascineze imaginaţia amatorilor de fenomene paranormale. Dar nu este singurul loc din lume unde au avut loc dispariţii misterioase. Şi în România există un loc straniu unde au dispărut fără urmă zeci de oameni împreună cu navele sau avioanele în care se aflau.

 

Povestiri uluitoare despre dispariţii care nu pot fi explicate sunt legate de Marea Neagră. Pescarii turci au fost primii care au răspândit zvonurile legate de “Vârtejul morţii”, atât de puternic încât putea să scufunde corăbii grele de câteva sute de tone. Cele mai multe dispariţii se pare că au avut loc la numai 45 de kilometri depărtare de Sulina, în apropiere de Insula Şerpilor. Locul era temut şi de corăbierii ruşi care povesteau, încă din secolele XIII – XIV, despre vâltoarea de ape albe care înghite tot ce îi iese în cale, până şi stolurile de păsări care zburau pe deasupra.

Au dispărut fără urmă

Cercetătorii ruşi şi ucraineni au încercat să studieze acest fenomen şi au ajuns la concluzia că, în zona respectivă, există o anomalie magnetică. Informaţiile au ieşit la iveală când au fost citite o parte din dosarele fostei armate roşii. În luna mai 1944, un crucişător rusesc a dispărut la sud de Crimeea, în plină zi, în apele mării. Incidentul a fost relatat de comandantul unei alte nave care însoţea vasul de război. El a declarat că o ceaţă neagră, străbătută de fulgere verzi, a învăluit crucişătorul Ţiolkovski şi, de atunci, nu l-a mai văzut. În decembrie 1945, au dispărut în aceeaşi regiune cinci bombardiere ruseşti. Ultimele transmisiuni ale piloţilor vorbesc despre o ceaţă groasă care le-a afectat ecranele de la bord. Dar, poate că cea mai stranie întâmplare din apele Mării Negre este dispariţia a 80 de oameni care lucrau pe o platformă petrolieră, în anul 1991. Colegii de pe ţărm au încercat în repetate rânduri să ia legătura cu ei, dar nu au primit niciun răspuns. Peste câteva ore, o escadrilă militară a descoperit platforma plutind în derivă, pustie, de parcă toţi oamenii ar fi fost nevoiţi să plece în mare grabă. Misterul dispariţiei lor nu a fost elucidat nici până azi.

Începutul legendei

Dispariţiile din Marea Neagră rămân la fel de misterioase ca şi cele din Triunghiul Bermudelor, din Marea Sargaselor. Există voci care susţin că dispariţiile inexplicabile, în apropiere de coasta Floridei şi insulele Bermude, au fost semnalate prima dată cu peste 500 de ani în urmă, în jurnalul de bord al lui Cristofor Columb. El scria atunci că a văzut lumini stranii la orizont şi flăcări pe cer care i-au dereglat busola. Dar abia în anul 1964, Triunghiul Bermudelor a ajuns în atenţia publicului larg, când scriitorul american Vincent Gaddis a făcut o listă cu accidentele stranii şi dispariţiile din regiune. Ulterior, au apărut noi cărţi şi chiar un film, în anul 1976, care au adus câştiguri consistente autorilor. Fiecare avea câte o explicaţie: că Triunghiul este o poartă către altă dimensiune, că zona este supravegheată de extratereştri sau că apar aici anomalii ale câmpului magnetic al Terrei.

Între certitudine...

Istoricii şi oamenii de ştiinţă care au aprofundat subiectul susţin că numărul accidentelor aviatice sau maritime din Triunghiul Bermudelor nu e mai mare decât în alte zone ale lumii. Pe de altă parte, o bună parte din navele considerate dispărute au fost descoperite ulterior, dar nimeni nu a mai consemnat acest lucru. Cu siguranţă, accidentele petrecute între Bermude şi Florida se datorează fie erorilor umane, fie defecţiunilor tehnice, fie valurilor uriaşe care se formează în această regiune străbătută de curenţi oceanici puternici. Asemenea valuri stârnite pe timp de furtună pot fi periculoase şi pentru marile vapoare transoceanice.

...şi speculaţie

Nici pentru dispariţiile din apele Mării Negre nu există documente concludente. În plus, cazul celor cinci bombardiere ruseşti dispărute la începutul lunii decembrie 1945 seamănă izbitor de mult cu celebrul Zbor 19. Pe 5 decembrie 1945, cinci bombardiere americane au decolat din Florida pentru un exerciţiu de antrenament. În afară de comandantul escadronului, ceilalţi piloţi erau studenţi. După aproape o oră şi jumătate de zbor, comandantul a anunţat turnul de control că busola de bord nu mai funcţionează. Cu toate indicaţiile celor de la sol, escadronul a pierit în mare, fără să mai fie vreodată găsit.

Dispariţiile faimoase din Triunghiul Bermudelor

Vestitul triunghi, supranumit şi cimitirul Atlanticului, e delimitat la nord de Insulele Bermude, la vest de Florida şi la sud de Puerto Rico. Conform statisticilor, aici au dispărut peste 100 de vapoare şi de avioane, dar cele mai adânci mistere ale zonei sunt legate de dispariţia echipajelor, fără ca vasele pe care se aflau să fie avariate.

1840 - nava franceză "Rosalie" este descoperită pustie, cu pânzele ridicate şi toată încărcătura în stare bună. Pasagerii şi echipajul dispăruseră fără urmă.

1939 - cargoul cubanez "Rubincon" a fost găsit plutind în derivă în largul coastelor Floridei. Vaporul era în stare excelentă şi toate lucrurile echipajului se aflau pe bord, dar nici urmă de oameni.

1940 - vasul "Gloria-Golite" a fost descoperit abandonat, dar motivul nu s-a aflat nici până azi. Membrii echipajului nu au mai fost găsiţi.

Material preluat din revista Libertatea pentru Femei


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(49 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei s-ar putea sa resimtiti o stare de confuzie sau de oboseala. Va recomandam sa amanati activitatile si deciziile importante, fiindca este posibil sa nu gasiti solutiile cele mai eficiente si sa va alegeti cu pagube.De asemenea, ar fi bine sa evitati activitatile care necesita un efort fizic sau mental intens si sa va limitati la chestiuni de rutina.Este momentul sa va relaxati si sa acordati mai mult timp odihnei taur In prima parte a zilei este posibil sa incasati o suma de bani la care nu va asteptati sau care vine cu intarziere. Ar putea fi vorba despre o prima sau despre un imprumut pe care l-ati solicitat mai demult. Va sfatuim sa nu faceti investitii ori planuri de viitor in ceea ce priveste banii si sa fiti cumpatat cu cheltuielile.Seara este posibil sa faceti o scurta calatorie in interes personal, impreuna cu persoana iubita
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei, intuitia si imaginatia creativa va pot ajuta sa va afirmati in plan profesional si in societate. Va recomandam sa profitati de acest context astral favorabil, dar fara sa fortati lucrurile. S-ar putea sa fiti nevoit sa faceti o scurta calatorie neplanificata. Dupa-amiaza va sfatuim sa fiti atent si prudent in relatiile cu cei apropiati, fiindca exista riscul sa faceti o gafa rac Puteti avea succes in activitati din domeniul artistic sau care presupun talent si creativitate.Daca intentionati sa faceti o schimbare importanta in camin, puteti conta pe sprijinul membrilor mai tineri ai familiei. Va recomandam sa tineti cont de sfaturile unei rude mai in varsta, pentru ca v-ar putea ajuta sa economisiti o suma importanta. Este un moment bun pentru a face planuri de viitor, dar este indicat sa nu luati decizii in graba.
LEU FECIOARĂ
leu Este de asteptat sa fiti in forma din punct de vedere intelectual si artistic si aveti sanse sa va faceti remarcat in societate. In prima parte a zilei este posibil sa faceti cunostinta cu o persoana deosebita, interesata sa va sprijine creativitatea. Spre seara, o persoana apropiata v-ar putea da o veste surprinzatoare.Va sfatuim sa evitati discutiile in contradictoriu cu o femeie mai in varsta. fecioara Parcurgeti o perioada favorabila din toate punctele de vedere si s-ar putea sa va simtiti instare sa depasiti orice obstacol.Aveti ocazia sa va afirmati in societate, mai ales intr-un domeniu artistic sau prin creativitatea de care dati dovada. Astazi beneficiati de o imaginatie deosebita care, insa, v-ar putea face sa luati decizii nerealiste. Va sfatuim sa fiti precaut
BALANŢĂ SCORPION
balanta Este posibil sa va implicati intr-un proiect artistic sau creativ care va capteaza toata atentia, cu riscul sa neglijati relatiile cu prietenii si cu familia. In a doua parte a zilei aveti posibilitatea sa lamuriti o neintelegere mai veche in relatiile cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri. Daca se iveste ocazia sa faceti o calatorie impreuna cu persoana iubita, va sfatuim sa nu ezitati. scorpion Este o zi favorabila comunicarii, activitatilor artistice si calatoriilor in interes sentimental.Intuitia si optimismul va pot ajuta sa gasiti o solutie ingenioasa pentru rezolvarea unei probleme financiare. Eastrolog.ro va recomanda sa evitati orice fel de speculatie.In a doua parte a zilei se intrevad mai multe intalniri sau schimburi de mesaje cu prietenii si cu persoana iubita
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator In prima parte a zilei este posibil sa participati la o intrunire care are legatura cu arta sau care v-ar putea oferi ocazia sa va manifestati un talent artistic ori creativ.Va recomandam sa nu va implicati in multe activitati in acelasi timp, fiindca riscati sa faceti greseli greu de reparat sau sa nu realizati ceea ce v-ati propus. Ar fi bine sa tineti cont de sfaturile unei persoane mai in varsta din anturaj. capricorn La locul de munca sau in afaceri s-ar putea sa vi se reproseze ca sunteti in intarziere cu o lucrare de care raspundeti personal.Este posibil sa resimtiti o stare de confuzie sau chiar de apatie, care poate sa va creeze neplaceri in relatiile cu familia si cu persoana iubita.Va sfatuim sa fiti mai intelegator cu cei apropiati si mai atent la dorintele lor.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti confuz si visator si riscati sa provocati conflicte cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri.Ar fi bine sa amanati discutiile si initiativele in chestiuni importante sau dificile, fiindca rezultatele pot fi cu totul altele decat cele scontate.Este indicat sa evitati speculatiile si orice tentatie de a obtine castiguri facile pesti Ca urmare a contextul astral de azi, simtul practic diminuat si dificultatile de concentrare va pot afecta in plan profesional si in afaceri. Este indicat sa evitati discutiile in contradictoriu cu colegii si cu partenerii. Eastrolog.ro va sfatuieste sa va ocupati de chestiunile care nu suporta amanare, iar pe cele care nu sunt urgente sa le lasati pe maine.In a doua parte a zilei s-ar putea sa va pregatiti pentru o calatorie in interes personal.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 februarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro