Vineri, 28 iunie 2024 - 5:24:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ţara se topeşte de caldură. Prahova, sub cod portocaliu de caniculă


20 iunie 2024

Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru ziua de 20 iunie. Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei şi sudul Transilvaniei, unde temperaturile maxime vor varia între 33 şi 38 de grade Celsius, cu valori izolate de până la 39 de grade. Disconfortul termic va fi extrem, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Pe timp de noapte, temperaturile vor rămâne ridicate, situându-se în jurul valorii de 20 de grade, ceea ce va crea nopţi tropicale în regiunile afectate.

Valul de căldură va continua şi pe 21 iunie, când este emis un cod galben pentru Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, precum şi local în Oltenia şi Muntenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 32 şi 34 de grade Celsius, iar disconfortul termic va rămâne ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) aproape de pragul critic de 80 de unităţi în aceste zone.

Autorităţile recomandă evitarea expunerii prelungite la soare, hidratarea corespunzătoare şi utilizarea mijloacelor de protecţie împotriva căldurii. Persoanele vulnerabile, cum ar fi copiii, vârstnicii şi cei cu afecţiuni cronice, trebuie să fie deosebit de atente în aceste zile de caniculă intensă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro