Marţi, 19 martie 2024 - 7:20:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Elevii revin la şcoală miercuri, după vacanţa de Paşte


3 mai 2016

Peste trei milioane de elevi şi copii revin în şcoli şi grădiniţe miercuri, după vacanţa de Paşte, în ultimele două luni de şcoală vor susţine tezele, iar cei din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor avea evaluările la română, matematică şi ştiinţele naturii.

Vacanţa de primăvară care a început în 23 aprilie se încheie marţi, din 4 mai elevii revin la şcoală pentru a doua parte a semestrului. Semestrul al doilea se încheie în 24 iunie, iar vacanţa de vară durează din 25 iunie şi până în 11 septembrie.

Tezele din semestrul al doilea se susţin, de regulă, până în 20 mai. 

În semestrul al doilea au loc evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Primii evaluaţi vor fi elevii de clasa a VI-a, pe 23 mai la limbă şi comunicare şi pe 24 mai la matematică şi ştiinţe ale naturii.

Va urma evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, în 30 mai fiind testarea la limba română, în 31 mai la matematică şi în 2 iunie  la limba maternă.

Ultimii care vor fi evaluaţi sunt elevii din clasa a II-a. Pe 6 iunie va avea loc evaluarea la limba română - scris, pe 7 iunie, evaluarea la Limba română - citit  şi limba română pentru minorităţile naţionale - scris şi citit, pe 8 iunie, evaluarea la matematică, pe 9 iunie la limba maternă - scris şi pe 10 iunie la limba maternă - citit.

Elevii claselor a VIII-a vor încheia cursurile în 17 iunie, iar cei din clasele a XII-a şi a XIII-a, în 3 iunie. 

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a începe în 27 iunie şi se încheie în 29 iunie. Examenul de bacalaureat, sesiunea de vară se va desfăşura în perioada 13 iunie-8 iulie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro