Vineri, 31 martie 2023 - 12:54:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Schimbare importantă la examenele pentru obţinerea permisului de conducere


26 august 2015

Candidaţii care au fost respinşi la proba practică a examinării pentru obţinerea permisului auto nu vor mai susţine din nou şi proba teoretică. Mai exact, potrivit unui act normativ publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial, cei care pică la proba „de stradă” nu vor mai susţine din nou şi „sala”.

Până acum, cei care picau la „traseu” susţineau din nou şi proba teoretică.

„Candidaţii declaraţi «respins» la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe dupa o perioadă de cel puţin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare şi prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel putin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată”, se arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial, potrivit avocatnet.ro.

De asemenea, se mai precizează în document că „în cazul depăşirii termenului de un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică, examinarea pentru obţinerea permisului de conducere este condiţionată de efectuarea unui nou curs de pregătire”.

Trebuie precizat şi faptul că aceste prevederi vor fi aplicate celor care vor susţine examenul auto începând cu data de 5 octombrie 2015.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 30 martie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro