Duminică, 23 februarie 2020 - 5:25:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Reţelele de socializare vor fi „invadate” de mesaje antifumat


9 iulie 2015

În următoarele luni, o asociaţie de tineri vrea să invadeze onlineul cu mesaje antifumat şi de informare asupra riscurilor la care se supun cei care sunt dependenţi de acest viciu.

Potrivit Digi24, tinerii au venit cu planul pentru această campanie, iar Ministerul Sănătăţii cu sprijinul moral. „Finanţarea este una privată, pe care am accesat-o noi. Vorbim undeva cred, în momentul de faţă, de 20.000 de euro”, a declarat Ioana Tomuş, coordonatorul campaniei de informare, reprezentantă a organizaţiei Tinerii uniţi, membră a Coaliţiei România Respiră.

Campania vine şi în contextul în care, în toamnă, după revenirea din vacanţa parlamentară, deputaţii trebuie să dea votul pentru legea care ar putea interzice total fumatul în spaţiile publice.

Senatul a votat pe 18 martie o modificare legislativă prin care se interzice complet fumatul în spaţiile autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, precum şi în unităţile sanitare, de stat şi private.

Însă deputatul PSD Aurelia Cristea a venit cu propunerea ca fumatul să fie interzis complet inclusiv în restaurante, baruri, cluburi, cafenele şi alte unităţi de alimentaţie publică. România este una dintre cele cinci ţări care nu-şi protejează cetăţenii de fumatul pasiv, arată un raport european. Pe aceeaşi listă se mai află Cehia, Grecia, Austria şi Slovacia.

Ţara noastră, care încasează în jur de 300 de milioane de euro din taxa pe viciu, amână implementarea legislaţiei internaţionale. Iar acest lucru se întâmplă în condiţiile în care, potrivit statisticilor, principalele cauze de deces din România sunt provocate de fumat: boli cardiovasculare, afecţiuni respiratorii cronice sau cancer.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(230 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 februarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro