Joi, 28 martie 2024 - 6:07:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Grădina Bio a Copiilor este la Bucureşti


1 iunie 2013

Grădina Bio a Copiilor va fi creată în urma parteneriatului dintre Asociatia Şcoala pentru Sanatate, Bio Romania - Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica si Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”.

 

Astfel, la initiativa organizatorilor, copiii din clasa IC de la Scoala Gimnaziala Herastrau vor planta mai multe sortimente de legume (rosii, castraveti, ardei, vinete, varza de toamna), intr-un spatiu special amenajat pentru acest proiect, aflat in fata gospodariei Trăisteni din zona centrală a Muzeului Satului.

 

„Atunci cand un copil participa la pregatirea unei salate, cu siguranta o va savura si va cere sa repete experienta – psihologii si nutritionistii ne invata ca asa se poate crea preferinta pentru hrana sanatoasa. De aceea ne-am gandit sa-i implicam pe cei mici chiar in plantarea unei mici gradini, pentru a le arata cum sunt sadite legumele, cum pot fi ajutate sa creasca si sa se transforme in hrana sanatoasa, ce poate ajunge in farfuria lor”, a declarat europarlamentarul Daciana Sârbu, fondatoare a Asociatiei Şcoala pentru Sanatate.

 

Daciana Sârbu a fondat Asociaţia Şcoala pentru Sănătate în 2010, alături de medicul Anda Avramescu şi de consultantul nutriţionist Cornelia Marin pentru a sprijini părinţii să înveţe principiile nutriţiei sănătoase, în beneficiul copiilor.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro