Joi, 25 aprilie 2024 - 4:25:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Explozie de filme bune la Cinema-edu


25 martie 2013

Când eşti la liceu, cel mai important lucru crezi că este să te distrezi cum poţi mai mult.  Asociaţia Culturală Macondo consideră că în liceu contează cel mai mult să te descoperi şi să te exprimi, iar filmele sunt un mijloc ideal pentru a face acest lucru.

Daca esti licean şi locuieşti într-unul din oraşele Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi sau Constanţa şi iţi place să spui o poveste bună prietenilor, înseamnă că trebuie să trimiţi un mail pe [email protected] până pe 26 martie !

Workshopul «Cinema-Edu »  nu îţi cere să ai habar de cum se cablează luminile pe un platou de filmare sau cum se manevrează un steady-cam, ci doar să ai destul entuziasm şi curiozitate în buzunare pentru a afla cine vine cu ideile la un film, cine pune banii şi cine ia premiile. O să vorbim despre regulile de bază în construirea scenariului şi a filmării, despre inspiraţie, iar la sfârşit,  vom analiza secvenţe de film. O să alergăm la pas susţinut prin procesul filmării pentru ca la final să poposim pe covorul roşu al festivalurilor de film si să ne bucurăm de recunoaşterea talentului şi mai ales a muncii pe care am depus-o.

Proiectul Cinema-edu are ambiţia de a aduce liceenii, însoţiţi de profesorii lor, la filme pe care nu le văd de obicei în mall sau la TV, filme care pot schimba vieţi şi, mai ales, mentalităţi.

Întrucât cu un film nu se face primăvară, pe parcursul primei saptamani din aprilie,         Cinema-edu aduce o selecţie de cinci dintre cele mai calde realizări cinematografice, printre care se numără: Filantropica, Floarea Deşertului,  Străina/ Die Fremde,  Un eveniment fericit/ Un heureux événement, Tărâmul visurilor/Beasts of the southern wild, Hoţul de lumină, Roşia Montană - un loc la marginea prăpastiei, punctate de dezbateri pe teme de viaţă dintre cele mai diferite.

Mai multe detalii pe site-ul www.cinema-edu.ro, pe adresa  [email protected] sau la telefon  0725 925 313. Nu uitaţi: în industria filmului este loc pentru toată lumea dar nu toată lumea are destul loc în viaţa sa pentru film!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro