Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:43:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Topul în care românii sunt mai presus de francezi, italieni sau spanioli


6 octombrie 2013

Românii sunt un popor de oameni deştepţi. Jumătate din economia ţării noastre este susţinută de românii care lucrează mai mult cu mintea, decât cu spatele. Procentul este mai mare decât media Uniunii Europene.

Doi din zece români sunt plătiţi pentru produsele şi serviciile pe care le creează, le inventează sau le promovează. Vorbim în principal despre industria auto, sectorul farmaceutic, companiile IT sau angajaţii din construcţii.

Aşa se face că, aproape 45 % din Produsul Intern Brut al României vine din industriile care utilizează intensiv proprietatea intelectuală. Adică brevete, mărci, produse cu design nou sau drepturi de autor.

Este un procent care ne plasează pe locul 4 în Uniunea Europeană. Ne depăşesc în top doar Irlanda, Germania şi Ungaria. La nivelul întregii comunităţi, peste o treime din economie este susţinută de aceste industrii, industrii care generează şi un sfert din totalul locurilor de muncă.

Iar dacă vorbim despre angajaţi, o duc mai bine decât restul. Salariaţii care sunt plătiţi să gândească şi să fie creativi la serviciu câştigă cu 40 % mai mult faţă de lucrătorii din companiile care se bazează pe munca fizică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro