Joi, 24 iunie 2021 - 10:01:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ce se va întâmpla la un cutremur mai puternic? ISU: Trei din patru români vor fi afectaţi


25 septembrie 2016

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că nu s-au produs pagube importante în urma seismului de azi-noapte, iar Centrul Istoric al Capitalei a rezistat cutremurului de 5,6 grade.

Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 112,3 kilometri, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului, şi a fost simţit pe îtreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.

Potrivit proiectului de consolidare al ISU, în cazul unui seism mai puternic, trei sferturi dintre români vor fi afectaţi. Infrastructura nu este pregătită pentru un seism puternic, în timp ce dotările cu echipamente pentru misiuni de salvare-căutare sunt slabe sau lipsesc.

„Riscul de producere a unui cutremur major se menţine, iar în zonele care pot fi afectate de acesta locuieşte 75% din populaţia României şi există importante elemente de infrastructură critică”, se precizează în document, care menţionează că seismul din 4 martie 1977 a provocat 1.570 de morţi, peste 11.300 de rănoţi şi prăbuşirea a aproape 33.000 de locuinţe.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat, în urmă cu câteva luni, că un seism major ar avea un impact dezastruos în Capitală.

„Din punctul nostru de vedere impactul în Bucureşti o să fie rău, adică o să avem victime, o să avem decedaţi, o să avem răniţi, o să avem mai multe clădiri căzute – asta nimeni nu ascunde şi se ştie şi din cauza asta insistăm pe luarea unor măsuri cât mai rapide pe partea de prevenire”, a spunea Raed Arafat.

În Bucureşti sunt 773 de clădiri cu risc seismic, 183 fiind încadrate în clasa 1, care prezintă pericol public.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(456 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 iunie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro