Joi, 28 martie 2024 - 3:18:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Raiul animalelor fără stăpân din România


7 martie 2015

Doi dihori, două pisici şi un Schnauzer, pe nume Naga, îi aşteaptă pe clujeni în Chinteni Lac, la o casă mare cu poartă turcuoaz. Începând de pe 15 martie aici va fi un centru în care animalele fără adăpost vor trăi liniştite şi îşi vor putea găsi un stăpân. Ideea le aparţine unor tineri din Cluj, care au înfiinţat Asociaţia iCare (Improving the Community For Animal Resque Education).

„Dorim să creăm acolo un spaţiu liber, unde să vină oricine doreşte pentru a interacţiona liber cu animalele, a petrece un weekend relaxant după o săptămână obositoare la lucru, dar şi pentru a afla tot felul de informaţii legate de creşterea animalelor de companie, de dresaj, informaţii veterinare.

Noi colaborăm deja cu un cabinet veterinar, avem în permanenţă şi consiliere legală din partea unui cabinet de avocatură şi avem şi dresori asociaţi cu care lucrăm îndeaproape şi încercăm să oferim pentru publicul larg cât mai multe tipuri de activităţi, cât mai mult suport în ceea ce priveşte interacţiunea om-animal de orice fel, indiferent că doreşte cineva să adopte un animal sau pur şi simplu doreşte să înveţe cum să se apropie mai uşor de animalele din jurul lor”, a explicat preşedintele Asociaţiei iCare, Ramona Axinte, citată de ziuadecj.realitatea.net.

Ramona este absolventă de Psihologie şi s-a specializat în terapie asistată de animale. „Cred că, pur şi simplu, s-au aşezat lucrurile, nu am stat să gândesc foarte mult că o iau pe drumul ăsta sau pe altul. Eu văd animalele ca pe o parte din familia pe care o cresc alături de mine. Căţeluşa Naga e recent adoptată într-adevăr, însă dihorii îi am de multă vreme, masculul cel mare are şase ani deja. Pentru mine este foarte important să am animale în preajmă, să le văd pur şi simplu în casă, să le văd cum comunică între ele, să văd dihorii cum se joacă cu pisicile.

E ceva relaxant şi ştiu că mă dezvoltă personal şi eu mă dezvolt mai bine alături de ele. E bine pentru oricine să înţeleagă că este foarte importantă interacţiunea cu un animal, indiferent că e zilnică sau sporadică. Îţi aduce extrem de multe beneficii.

Deja sunt foarte multe studii pe partea de relaţie om-animal, atât psihologice, cât şi studii care au îmbinat sociologia, psihologia şi biologia şi care au arătat că oamenii care deţin animale de companie au o medie de viaţă cu aproximativ şapte ani mai lungă şi sunt oameni mult mai relaxaţi. Îţi pot schimba viaţa pur şi simplu”, a mai povestit Ramona Axinte, pentru ziuadecj.realitatea.net.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro