Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:01:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zeci de tineri care au învins cancerul vor să schimbe sistemul medical românesc


10 august 2015

Mai mulţi tineri care au depăşit boli foarte grave încearcă să rezolve problemele din sistemul medical oncologic românesc. Au început prin a oferi sprijin psihologic pentru bolnavi.

Într-un material realizat de Digi 24, mai mulţi supravieţuitori ai cancerului din ţară şi din străinătate şi-au expus planurile de a schimba sistemul şi mentalitatea societăţii faţă de pacienţii care suferă de boli grave.

”Ajungi la un alt nivel de empatie. Adică oricât ai fi de bun şi cât ai vrea să înţelegi nu o să poţi dacă nu ai trecut pe acolo. Dacă ai făcut tot felul de defecte, eu ştiu, defect de auz, defect de vedere de la razele pe care le faci nu îţi spune nimeni treaba asta şi noi vrem să se schimbe”, a spus Daniel, care a învins leucemia în tinereţe, iar apoi a decis să devină medic pediatru oncolog.

O organiaţie din Cluj-Napoca oferă programe de ajutor psihosocial în mai multe secţii oncopediatrice din România, dar şi din Republica Moldova. Această organizaţie non-guvernamentală a creat şi o platformă la nivel european, unde se pot aduna tinerii care au învins cancerul.

”Este vorba de tineri care acum vor să îşi înceapă viaţa şi parcursul profesional, să îşi întemeieze o familie şi dintr-o dată sunt afectaţi de o boală foarte gravă”, a spus Katie Rizvi, fondatorul Asociaţiei Little People.

În fiecare an, peste 60.000 de români se îmbolnăvesc de cancer. În acest moment, aproape o jumătate de milion de români suferă de această teribilă boală.

Programul de oncologie al ţării noastre este susţinut de autorităţi cu 1,2 miliarde de lei anual.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro