Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:44:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mii de manifestanţi în Piaţa Universităţii


16 ianuarie 2012


protest_1Aproximativ 1.000 de protestatari s-au strâns din nou în Piaţa Universităţii, pentru a patra zi de manifestaţii. Protestele sunt paşnice, oamenii îşi prezintă nemulţumirile şi revendicările, atmosfera este însă tensionată iar unii oameni au aruncat cu petarde.


În jur de 33 de persoane au fost reţinute în Piaţa Universităţii, iar potrivit jandarmilor trei persoane erau înarmate. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Studenţii din Regie şi Grozăveşti au plecat spre Piaţa Universităţii. Ei au încercat să protesteze şi ieri, dar spun că au fost opriţi de jandarmi. Studenţii sunt însoţiţi de jandarmi.
Un protestatar înarmat cu un baston telescopic şi un cuţit a fost reţinut în Piaţa Universităţii din Capitală, în timpul manifestaţiilor. Unii protestatari au aruncat cu petarde pe trotuarul din zona Teatrului Naţional, Jandarmeria intervenind cu două grupe a câte 20 de jandarmi.
Jandarmii sunt echipaţi cu căşti de protecţie şi tuburi cu gaze. Ei au intervenit pentru a identifica persoanele care au aruncat cu petarde. Mulţimea a început să scandeze frenetic lozinci anti-Jandarmerie şi anti- Băsescu. Sunt organizate filtre la gurile de ieşire de la metrou Universitate şi sunt verificate persoanele care ar putea avea asupra lor materiale pirotehnice, arme albe sau alte obiecte contondente. Grupuri de câte cinci jandarmi verifică fiecare ieşire de la metroul de la Universitate.
14 persoane au fost reţinute de jandarmi la Bucureşti. Un bărbat a fost prins cu materiale pirotehnice iar un altul a fost prins cu droguri.
În special tinerii sunt adunaţi în zona fântânilor, iar în faţa Teatrului Naţional sunt mai ales persoane de vârstă medie şi vârstnici. Oamenii protestează paşnic, deocamdată nefind înregistrate incidente.
Fostul primar al Capitalei Viorel Lis a venit şi el în Piaţa Universităţii, el vorbind cu mai mulţi protestatari şi apreciind că mai devreme sau mai târziu astfel de manifestări tot aveau să se întâmple.
Lis a precizat că a venit în piaţă pentru a vedea ce se întâmplă şi pentru a vorbi cu foştii săi prieteni revoluţionari. Fostul primar a mai spus că protestul este unul spontan şi că trebuie făcută diferenţa între cei care protestează în mod civilizat şi cei care vandalizează. Lis a mai arătat că vandalii şi huliganii trebuie pedepsiţi conform legii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro