Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:30:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A venit ploaia îngheţată


5 februarie 2012

Jumătate de ţară a scăpat de ninsori, dar asta nu înseamnă că vestea este foarte bună! Meteorologii ne avertizează că ne paşte un pericol şi mai mare: freezing rain sau ploaia îngheţată, care poate transforma totul într-un imens patinoar.

Ploaia care ajunge pe solul îngheţat îngheaţă imediat şi îmbracă asfaltul, stâlpii, casele sau maşinile în stratuploaie-gheatari de sticlă, care se curăţă foarte greu. În România, acum 14 ani, un astfel de fenomen a provocat sute de accidente rutiere, soldate cu zeci de morţi.

Fenomenul de ploaie îngheţată este prezent, la ora actuală, la nivel local în Muntenia şi, izolat, în Dobrogea, sudul Moldovei şi Oltenia, dar acesta va încetini până la primele ore ale dimineţii de duminică. Un astfel de fenomen apare o dată la două-trei ierni.

În ceea ce priveşte informaţiile vehiculate, conform cărora fenomenul de ploaie îngheţată ar urma să se extindă la nivelul întregii ţări, meteorologul de serviciu al ANM a precizat că 'infirmă categoric aşa ceva'.

La ora actuală, este în vigoare atenţionarea Cod Galben de ninsori abundente, viscol şi polei valabilă în toată ţara până duminică, la ora 20:00. Potrivit ANM, în toate zonele ţării, începând din sud-vest, se vor semnala ninsori abundente însoţite de viscol, iar vântul va sufla cu până la 60 km/h, mai ales în sud şi sud-est. La munte, vântul va sufla cu rafale de până la 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, iar noul strat de nea va depăşi 20 de centimetri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro