Joi, 28 martie 2024 - 8:19:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Povestea profesoarei de la ASE care şi-a pierdut şapte studenţi în Colectiv


8 iulie 2017

Virginia Mărăcine este profesoară la Cibernetică la ASE. Tragedia din Colectiv i-a răpit şapte studenţi, dar i-a dat o speranţă, că lumea poate fi salvată.  Aşadar, s-a oferit să fie voluntar SMURD.

Şapte tineri care aveau viitorul în faţă şi în care profesoara lor îşi punea mari speranţe s-au stins în fatidica noapte. La câteva luni după Colectiv, Virginia Mărăcine a luat o hotărâre: să plece, după ore, în misiuni de salvare. S-a oferit voluntar în serviciul de urgenţă şi după sute de ore de cursuri şi antrenament a ajuns paramedic pe ambulanţă.„Mi-am dat seama din discuţiile cu studenţii mei care au supravieţuit la Colectiv că dacă ar fi avut cunoştinţe în domeniul primului ajutor si reacţii corecte, şansele multora dintre ei ar fi fost altele”, spune profesoara .

În urmă cu aproape doi ani, vineri seara, pe 30 octombrie, artificiile aprinse în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, care îşi lansa noul album în clubul Colectiv, au cauzat provocat un incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane. Dintre aceştia, 27 au murit în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre ei fiind fotografi, artişti, elevi olimpici şi studenţi străini.

Nu o să uite vreodată primul caz preluat.

Virginia Mărăcine: „În viaţa mea, până acum au fost foarte multe situaţii de urgenţă. Şi a trebuit să le fac faţă.”

În urmă cu 20 de ani, Virginia Mărăcine şi-a salvat nepotul de 3 ani şi jumătate, căruia i s-a făcut rău brusc. L-a resuscitat deşi nu ştia dacă ceea ce face e bine. Acum, salvează în fiecare zi oameni.

SMURD are acum 700 de voluntari în ţară. Ar fi nevoie de încă 10 ori pe atât.




Sursa: digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro