Marţi, 19 martie 2024 - 5:15:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Peste 37.000 de păsări contaminate cu salmonella, la o fermă din România


9 martie 2013

Peste 37.000 de păsări contaminate cu Salmonella enteritidis au fost descoperite la o fermă de pui de către inspectorii ANSVSA.  Întregul efectiv a fost sacrificat, iar carnea rezultată a fost distrusă, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară, fără a preciza însă despre ce fermă este vorba.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în ferma respectivă s-au luat măsuri de curăţenie şi dezinfecţie, ulterior urmând a fi recoltate probe pentru verificarea eficienţei dezinfecţiei.

Inspectorii ANSVSA au descoperit lotul de pui contaminat  cu ocazia verificărilor realizate în cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice - boli transmisibile de la animale la om.

Începând cu anul 2007, ANSVSA are implementat un program de control al Salmonelelor (agenţi patogeni care pot afecta grav sănătatea omului) în efectivele de păsări din România. Acest program este aprobat şi verificat anual de către Comisia Europeană.

Înainte de a fi abatorizate, toate efectivele de pui de carne sunt verificate pentru a preîntâmpina o eventuală infecţie cu Salmonella, iar sacrificarea păsărilor este permisă numai după ce buletinele de analiză dovedesc lipsa oricărui pericol pentru sănătatea publică, a precizat ANSVSA.

Infecţiile cu Salmonella sunt printre cele mai răspândite boli de tip alimentar, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau apa infectată.

Simptomele cele mai frecvente sunt greaţa, durerile abdominale, diareea şi voma. Aceste simptome încep să-şi facă apariţia de obicei la 12-72 de ore după ingerarea alimentului contaminat.

Un alt tip de salmonella, mai rar, este cel care da simptome mult mai grave, printre care şi febra enterică.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro