Marţi, 19 martie 2024 - 7:39:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cand va fi lovita Romania de un cutremur devastator ?


28 iunie 2013

George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Ştiinţe Geologice Universitatea "J.W. Goethe" din Frankfurt - Germania, susţine că România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 până în 7,1  grade pe scara Richter.

"Iniţial, pe baza celor trei legi descoperite de mine în urma cercetării a peste 1.100 de cutremure, am prognozat că seismul puternic din Vrancea va avea loc în 2012 sau în 2013. Cercetări recente precum si alte trei cutremure stabilite de seismologii ruşi, m-au determinat să modific data predicţiei pentru 2013", a spus profesorul.

Potrivit specialistului roman, "cutremurul este mai greu de prevazut decat moartea unui om. Un doctor studiaza analizele si poate sa-ti spuna un interval de timp cand se va intampla sfarsitul, cu o marja mica de eroare. Nici el nu cunoaste cu exactitate ziua sau luna".

"Eu pot sa prezic un cutremur intr-un interval mai mare de timp, chiar ani, iar stiinta accepta acest lucru. O predictie despre un cutremur include alte trei predictii. Timpul, locul si magnitudinea, iar toate se calculeaza separat. Se pune des intrebarea daca cutremurele pot fi prevazute exact. Astazi, cu stiinta pe care o avem, nu", spune, categoric, profesorul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro