Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:25:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Printre cireşe, la Păuleşti, a răsărit „Floare de colţ”


27 mai 2012

DSCN2911Ansamblul folcloric „Floare de colţ”, din Ploieşti, a reuşit şi astăzi, în faţa unei audienţe de câteva sute de persoane, să smulgă ropote de apluze, după ce au dansat pe ritmuri prahovene şi... moldovene la Festivalul Cireşelor din localitatea prahoveană Păuleşti!


Ansamblul folcloric "Floare de Colţ", format din elevi ai Grupului Şcolar Administrativ şi de Servicii "Victor Slăvescu", din Ploieşti, alături de elevi ai Ansamblului de dansuri populare din Colegiul Naţional "A.I. Cuza", din acelaşi oraş, au reuşit să facă o echipă bună astăzi, la deschiderea Festivalului Cireşelor, din localitatea prahoveană Păuleşti.

Dacă în urmă cu o săptămână, la Măneciu, reuşeau să facă o surpriză atât organizatorilor, cât şi reprezentanţilor administraţiei locale şi judeţene prezente la festival, ridicând în picioare o sală de câteva sute de persoane, de data aceasta, Grupul „Floare de colţ” i-a făcut pe locuitorii Păuleştiului, şi nu numai, să uite de micii care sfârâiau pe grătare şi să îşi aţintească privirea pe scenă.

Astăzi, spre deosebire de săptămâna trecută, parcă şi ploaia a stat şi, la finalul unui program de mai bine de o jumătate de oră, "condimentat" cu dansuri care mai de care mai complicate, dar şi cu momente artistice, întregul grup a impresionat audienţa fiind aplaudat la scenă deschisă, Festivalul Cireşelor începând cum nu se poate mai bine.

Dansurile specifice – „Prahova” şi „Moldova” – au fost executate fără mari probleme, deşi, aşa cum declară şi directorul Ansamblului "Floare de colţ", Lidia Cruceru, „mare parte dintre dansatori sunt elevi de clasa a IX-a şi care sunt la prima sau a doua apariţie pe scenă. Însă, munca şi efortul lor considerabil dă rezultate, iar noi suntem fericiţi că reuşim să fim alături de ei”.

Echipa ştiriactuale.ro îi felicită pe tinerii dansatori şi va continua să susţină şi mediatizeze astfel de evenimente. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro