Marţi, 22 ianuarie 2019 - 4:49:02
EUR
EURO = 4.7081 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 4.1377 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

„The Telegraph“: Nicolae, o speranţă pentru monarhia din România!


28 ianuarie 2018

Publicaţia britanică „The Telegraph“ anunţă că Nicolae Medforth-Mills şi soţia lui, Alina Binder, s-au stabilit în România şi a realizat un amplu portret al prinţului Nicolae, aducând în discuţie şi posibilitatea ca acesta să intre în succesiunea la tron, dat fiind sentimentul de simpatie cu care a fost primit de români la funeraliile Regelui Mihai.

„The Telegraph“ scrie că în decembrie 2017, când a murit regele Mihai, ar fi putut muri şi speranţa în restaurarea monarhiei, însă faptul că acest lucru nu s-a întâmplat se datorează şi lui Nicolae Medforth-Mills.

Iată ce scriu britanicii: «La funeraliile regelui Mihai I, unde printre cei prezenţi a fost Prinţul Charles al Marii Britanii, a apărut o nouă figură a speranţei. Toţi ochii au fost aţintiţi către Nicolae Medforth-Mills, în vârstă de 32 de ani, care a crescut în comitatul Durham şi a fost educat la Shiplake College, lângă oraşul Henley-on-Thames.

Singurul fiu al prinţesei Elena, a doua dintre cele cinci fiice ale regelui Mihai, Medforth-Mills se află în mijlocul unui scandal cu privire la linia de succesiune la un tron care oricum nu mai există.

Înalt, brunet, frumos şi cu picioarele pe pământ, Medforth-Mills avea alura unui om de stat când ne-am întâlnit la Hotelul Goring din Londra, îmbrăcat imaculat, cu un costum negru, sobru, cu cravată neagră, semn că este încă în doliu. Cunoscut drept „prinţul popular“ în România, cu frumoasa lui soţie Alina Binder alături, nu e greu de înţeles de ce cuplul a fost numit „Harry şi Meghan“ ai României.

Nu toată lumea este însă la fel de entuziasmată. Cândva un favorit al regelui, care în anul 2007 l-a numit Prinţul Nicolae al României, acesta a căzut ulterior în dizgraţie şi în august 2015 i-a fost luat titlul, din motive rămase neelucidate, insistă el.

Unii spun că regele era furios când a aflat că este tatăl unui copil ilegitim cu o activistă de mediu româncă, trezind amintiri vechi despre tatăl regelui, playboy-ul Carol.

Alţii spun că nu i-a plăcut faptul că Nicolae se lupta pentru poziţie cu cea mai mare dintre fiicele lui, prinţesa moştenitoare Margareta (o fostă iubită a lui Gordon Brown), care nu are copii alături de soţul ei, prinţul Radu.

Medforth-Mills a fost înlăturat de la linia de succesiune, Palatul Regal publicând un comunicat de presă prin care declara că România ar trebui să fie condusă de „un conducător, modest, echilibrat, cu principii morale, respect şi mereu cu grijă pentru ceilalţi“. Fostul prinţ s-a întors în Marea Britanie iar familia sa – inclusiv mama sa – încă refuză să aibă orice fel de contact cu acesta. Totuşi, după ce apele s-au mai liniştit, după moartea regelui Mihai I, un lucru e clar: Medforth-Mills nu va dispărea prea curând din atenţia publicului român. Când îl întâlneşti, simţi că ai în faţă un tânăr pretendent-în-aşteptare, gata să umple golul lăsat de bunicul său. În 2008, în cadrul unui interviu a afirmat că dacă poporul român i-ar cere să fie rege, nu ar refuza.

În acest weekend (n.r. – 27 ianuarie 2018), Medforth-Mills şi soţia sa se mută definitiv în România pentru a începe o nouă viaţă. Când ne-am întâlnit, încă mai aveau de împachetat lucruri din casele lor din Londra şi din Henley, unde s-au căsătorit, într-o ceremonie civilă discretă, luna trecută. În aparenţă, cei doi îşi vor conduce traiul ca simpli cetăţeni: Nicolae este co-fondatorul unei societăţi caritabile de educaţie, iar Alina lucrează pentru Asociaţia piloţilor şi proprietarilor de aeronave - AOPA România (tatăl ei a fost pilot). În mod cert cei doi vor îmbrăţişa un rol în viaţa publică, în curând urmând să anunţe detaliile nunţii lor oficiale ce va avea loc în luna septembrie, şi care în mod sigur va atrage atenţia presei. Vorbind despre relaţia cu familia regală, Nicolae a respins categoric ideea că ar dori să reprezinte o ameninţare la adresa autorităţii mătuşii sale. „Nu urmăresc să concurez cu ei, niciodată nu am urmărit acest lucru”, a subliniat fostul prinţ. „Niciodată nu m-am considerat a fi într-o competiţie. Ideea de ansamblu este că suntem Familia Regală a României, iar tot ceea ce ne dorim este să aducem un beneficiu ţării, fie că vorbim din punct de vedere economic sau social. Acesta este scopul pentru care suntem aici, iar acesta este lucrul pe care trebuie să-l facem”. Nicolae Medforth-Mills vorbeşte cu căldură despre familia regală a Marii Britanii.„Unitatea lor este un lucru pe care ar trebui să încercăm să-l imităm şi noi. Ar trebui să mergem mai departe uniţi”. În mod evident această viziune nu este împărtăşită şi de ceilalţi membri ai familiei regale, care în noiembrie au înaintat o plângere către poliţia elveţiană în care au susţinut că Nicolae a încercat să pătrundă cu forţa în reşedinţa regelui Mihai din Aubonne, „agresând fizic şi verbal” trei angajaţi.

Prinţesa Elena şi-a condamnat fiul pentru faptul că nu a ţinut cont de „spaţiul privat, suferinţa şi demnitatea” tatălui ei.

Pentru cine citeşte doar ştirile despre acest incident, ar putea părea că Nicolae nu este decât un avid după putere, însă, în persoană, acesta pare a fi dedicat în a-şi servi ţara natală. Acesta vorbeşte cu pasiune despre necesitatea de a scăpa România de corupţie, o corupţie ce caracterizează clasa politică de mult prea mult timp, şi despre potenţialul uriaş al ţării de a creşte economic, prin intermediul turismului, IT-ului şi agriculturii.

Prinţul Nicolae şi soţia lui Alina resping categoric ideea că acesta ar reprezenta o ameninţare pentru autoritatea mătuşii sale. Ce anume crede că a determinat ruptura dintre el şi familia regală? „Chiar nu ştiu. Este foarte dificil să spun cu exactitate. Am câteva bănuieli, dar nu este doar un singur lucru. Totul s-a petrecut foarte abrupt: m-au îndepărtat din familie şi este foarte trist”.

Un comunicat dat presei în acea perioadă pare a sugera că Nicolae a decis să abdice din poziţia sa pentru că a considerat îndatoririle acestei poziţii mult prea constrângătoare. Acum acesta susţine că acest comunicat a fost un fals, perpetuat fără acordul său. „Nu am fost de acord cu el, însă casa regală l-a dat publicităţii oricum”.

Nicolae confirmă că este tatăl unei fetiţe, concepute în afara căsătoriei, deşi nu crede că aceasta este cauza rupturii dintre el şi familia regală a României.

Nicoleta Cirjan, mama copilului, a susţinut într-o postare personală pe internet că Nicolae a refuzat să se implice în viaţa ei şi a fiicei lor, Iris, şi că nu le-a oferit niciun ajutor financiar sau moral. În ceea ce-l priveşte pe Nicolae, acesta susţine că aceasta a refuzat să facă un test ADN pentru a stabili cu certitudine paternitatea copilului:

„Din păcate, din moment ce nu suntem căsătoriţi, legea nu-mi permite să forţez această chestiune. De ce nu este de acord cu acest test? Nu putem înţelege acest lucru”.

Născut în anul 1985, Nicolae este fiul prinţesei Elena şi a lui Robin Medforth-Mills, profesor de geografie la Universitatea Durham. Părinţii lui au divorţat în anul 2001, iar tatăl său a decedat atunci când Nicolae avea doar şapte ani după ce şi-a petrecut o lungă perioadă de timp în Africa, unde a lucrat pentru ONU.

Nicolae, la rândul său, şi-a petrecut mai mulţi ani în Africa - la un moment dat lucrând chiar şi cu Armata Marii Britanii din Kenya.

Atunci când s-a întors în Anglia şi-a petrecut următorii ani lucrând ca un instructor de outdoor: „Am călătorit mult în Marea Britanie. Am iubit fiecare moment petrecut astfel şi am învăţat o grămadă”.

La un an după discursul regelui Mihai în faţa camerelor Parlamentului României din anul 2011, prinţul Nicolae a efectuat prima lui vizită în România însoţit de unchiul său Radu. După acest moment se hotăraşte să înveţe limba română şi se implică în organizarea mai multor activităţi sportive şi educaţionale.

Nicolae nu se sfieşte să-şi declare admiraţia pentru Prinţul Charles, o persoană iubită în România pentru munca sa în conservarea naturii şi a satelor din Transilvania. „Oricine ocupă o poziţie sau are vizibilitatea unei persoane din familia regală are darul de a influenţa o schimbare în societate”, afirmă acesta. „Este un dar ce ar trebui primit şi îmbrăţişat, dacă persoana în cauză poate face acest lucru”, susţine acesta.

Timpul va demonstra dacă Nicolae este o astfel de persoană», conchide „The Telegraph
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(775 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie
Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Persoana iubita ar putea sa interpreteze gresit dorinta dumneavoastra de a avea mai multa libertate de miscare. Prin urmare, eastrolog.ro va sfatuieste sa va exprimati cat mai clar ideile, ca sa evitati o neintelegere cu consecinte neplacute. In plan profesional si in afaceri, va sfatuim sa va abtineti de la actiuni speculative, fiindca este posibil ca intuitia sa va insele. taur In prima parte a zilei este posibil sa aveti dificultati de comunicare, din cauza carora relatiile cu cei din jur pot avea de suferit. Se pare ca resimtiti oboseala acumulata in ultima perioada. N-ar strica sa va odihniti mai mult. Daca se iveste ocazia sa participati la o intrunire cu persoane apropiate impreuna cu persoana iubita, va recomandam sa profitati.
GEMENI RAC
gemeni Este posibil ca relatia cu partenerul de viata sa aiba de suferit din cauza unor neintelegeri de moment. Pentru a evita o cearta, eastrolog.ro va recomanda sa va pastrati calmul si sa fiti cat mai diplomat. In a doua parte a zilei, sfaturile unui barbat va pot ajuta sa depasiti mai usor momentele tensionate si sa restabiliti armonia in camin rac Este posibil sa constatati ca o afacere in care v-ati pus mari sperante nu merge asa cum v-ati dorit si nu produce beneficii pe masura asteptarilor. Azi eastrolog.ro va recomanda sa nu va asumati niciun risc, pentru ca va puteti alege cu pagube importante. In familie, va sfatuim sa va temperati impulsivitatea si sa evitati discutiile in contradictoriu. In partea a doua a zilei este posibil sa primiti oaspeti din alta localitate, care va aduc o veste buna.
LEU FECIOARĂ
leu In prima parte a zilei este posibil sa faceti o scurta calatorie in interes personal. Va sfatuim sa fiti foarte atent la acte si la bagaje, pentru ca exista riscul sa pierdeti ceva. Sunt sanse sa vi se propuna o colaborare tentanta. Sfatul eastrologului este sa nu va grabiti sa decideti azi. Ar fi bine sa luati in considerare timpul liber de care dispuneti si sa va consultati cu partenerul de viata fecioara In prima parte a zilei este posibil sa fiti cam confuz si nehotarat si sa intampinati dificultati in comunicarea cu cei din jur. Va sfatuim sa nu va implicati mai multe activitati in acelasi timp, pentru ca riscati sa nu le duceti la bun sfarsit si chiar sa faceti greseli costisitoare. Dupa-amiaza sunt sanse sa va reveniti din starea de confuzie si sa petreceti momente placute in mijlocul familiei.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Azi este posibil sa aveti dificultati de comunicare si, prin urmare, sa apara neintelegeri cu colegii sau chiar cu familia. Recomandarea eastrolog.ro este sa amanati discutarea chestiunilor importante, iar pe cele care nu suporta amanare sa le abordati cu multa atentie. S-ar putea sa va simtiti obosit si sa va ganditi sa renuntati la o calatorie planificata impreuna cu partenerul de viata scorpion Daca reusiti sa va temperati spiritul critic, azi puteti avea realizari importante si castiguri pe masura. Fiindca exista riscul sa declansati o cearta, eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti grija cum vorbiti cu partenerul de viata si cu persoanele mai varstnice. In a doua parte a zilei este posibil sa fiti cautat de un prieten care v-a pregatit o surpriza placuta.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Aveti posibilitatea sa incepeti o afacere la care va ganditi de multa vreme. Nu va lipsesc ideile, iar cu banii va puteti descurca usor. Dupa-amiaza s-ar putea sa va intalniti cu prietenii, dar exista riscul ca membrii familiei sa va reproseze ca ii neglijati. Va recomandam sa fiti cat mai diplomat in relatia cu persoana iubita. capricorn La locul de munca sau in afaceri, aveti tendinta de a deveni impulsiv si de a va pierde rabdarea destul de repede, riscand sa tensionati relatiile cu colegii sau cu partenerii. In a doua parte a zilei este posibil sa fiti invitat la o intrunire la care partenerul de viata nu ar vrea sa mergeti. Eastrolog.ro va sfatuieste sa dati dovada de flexibilitate si sa cautati o solutie de compromis. Nu este exclus sa vi se reproseze ca aveti obiceiul sa faceti numai ce va convine.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator S-ar putea ca partenerul de viata sa va reproseze ca nu va ocupati suficient de problemele familiei. Cu rabdare si tact, puteti evita o cearta. In plan profesional sau in afaceri, ar fi bine sa fiti cat mai prudent. Nu este exclus sa va confruntati cu probleme juridice. pesti Este posibil sa renuntati la plecarea intr-o calatorie, din cauza unei neintelegeri cu partenerul de viata. Chiar daca sunteti convins ca aveti dreptate, va sfatuim sa fiti diplomat pentru a evita o cearta. In activitatea profesionala este posibil sa resimtiti o stare de oboseala si sa nu fiti in cea mai buna forma intelectuala. Ar fi bine sa va limitati la activitati de rutina.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 ianuarie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro