Miercuri, 23 mai 2018 - 11:45:26
EUR
EURO = 4.6225 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 3.9099 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

„The Telegraph“: Nicolae, o speranţă pentru monarhia din România!


28 ianuarie 2018

Publicaţia britanică „The Telegraph“ anunţă că Nicolae Medforth-Mills şi soţia lui, Alina Binder, s-au stabilit în România şi a realizat un amplu portret al prinţului Nicolae, aducând în discuţie şi posibilitatea ca acesta să intre în succesiunea la tron, dat fiind sentimentul de simpatie cu care a fost primit de români la funeraliile Regelui Mihai.

„The Telegraph“ scrie că în decembrie 2017, când a murit regele Mihai, ar fi putut muri şi speranţa în restaurarea monarhiei, însă faptul că acest lucru nu s-a întâmplat se datorează şi lui Nicolae Medforth-Mills.

Iată ce scriu britanicii: «La funeraliile regelui Mihai I, unde printre cei prezenţi a fost Prinţul Charles al Marii Britanii, a apărut o nouă figură a speranţei. Toţi ochii au fost aţintiţi către Nicolae Medforth-Mills, în vârstă de 32 de ani, care a crescut în comitatul Durham şi a fost educat la Shiplake College, lângă oraşul Henley-on-Thames.

Singurul fiu al prinţesei Elena, a doua dintre cele cinci fiice ale regelui Mihai, Medforth-Mills se află în mijlocul unui scandal cu privire la linia de succesiune la un tron care oricum nu mai există.

Înalt, brunet, frumos şi cu picioarele pe pământ, Medforth-Mills avea alura unui om de stat când ne-am întâlnit la Hotelul Goring din Londra, îmbrăcat imaculat, cu un costum negru, sobru, cu cravată neagră, semn că este încă în doliu. Cunoscut drept „prinţul popular“ în România, cu frumoasa lui soţie Alina Binder alături, nu e greu de înţeles de ce cuplul a fost numit „Harry şi Meghan“ ai României.

Nu toată lumea este însă la fel de entuziasmată. Cândva un favorit al regelui, care în anul 2007 l-a numit Prinţul Nicolae al României, acesta a căzut ulterior în dizgraţie şi în august 2015 i-a fost luat titlul, din motive rămase neelucidate, insistă el.

Unii spun că regele era furios când a aflat că este tatăl unui copil ilegitim cu o activistă de mediu româncă, trezind amintiri vechi despre tatăl regelui, playboy-ul Carol.

Alţii spun că nu i-a plăcut faptul că Nicolae se lupta pentru poziţie cu cea mai mare dintre fiicele lui, prinţesa moştenitoare Margareta (o fostă iubită a lui Gordon Brown), care nu are copii alături de soţul ei, prinţul Radu.

Medforth-Mills a fost înlăturat de la linia de succesiune, Palatul Regal publicând un comunicat de presă prin care declara că România ar trebui să fie condusă de „un conducător, modest, echilibrat, cu principii morale, respect şi mereu cu grijă pentru ceilalţi“. Fostul prinţ s-a întors în Marea Britanie iar familia sa – inclusiv mama sa – încă refuză să aibă orice fel de contact cu acesta. Totuşi, după ce apele s-au mai liniştit, după moartea regelui Mihai I, un lucru e clar: Medforth-Mills nu va dispărea prea curând din atenţia publicului român. Când îl întâlneşti, simţi că ai în faţă un tânăr pretendent-în-aşteptare, gata să umple golul lăsat de bunicul său. În 2008, în cadrul unui interviu a afirmat că dacă poporul român i-ar cere să fie rege, nu ar refuza.

În acest weekend (n.r. – 27 ianuarie 2018), Medforth-Mills şi soţia sa se mută definitiv în România pentru a începe o nouă viaţă. Când ne-am întâlnit, încă mai aveau de împachetat lucruri din casele lor din Londra şi din Henley, unde s-au căsătorit, într-o ceremonie civilă discretă, luna trecută. În aparenţă, cei doi îşi vor conduce traiul ca simpli cetăţeni: Nicolae este co-fondatorul unei societăţi caritabile de educaţie, iar Alina lucrează pentru Asociaţia piloţilor şi proprietarilor de aeronave - AOPA România (tatăl ei a fost pilot). În mod cert cei doi vor îmbrăţişa un rol în viaţa publică, în curând urmând să anunţe detaliile nunţii lor oficiale ce va avea loc în luna septembrie, şi care în mod sigur va atrage atenţia presei. Vorbind despre relaţia cu familia regală, Nicolae a respins categoric ideea că ar dori să reprezinte o ameninţare la adresa autorităţii mătuşii sale. „Nu urmăresc să concurez cu ei, niciodată nu am urmărit acest lucru”, a subliniat fostul prinţ. „Niciodată nu m-am considerat a fi într-o competiţie. Ideea de ansamblu este că suntem Familia Regală a României, iar tot ceea ce ne dorim este să aducem un beneficiu ţării, fie că vorbim din punct de vedere economic sau social. Acesta este scopul pentru care suntem aici, iar acesta este lucrul pe care trebuie să-l facem”. Nicolae Medforth-Mills vorbeşte cu căldură despre familia regală a Marii Britanii.„Unitatea lor este un lucru pe care ar trebui să încercăm să-l imităm şi noi. Ar trebui să mergem mai departe uniţi”. În mod evident această viziune nu este împărtăşită şi de ceilalţi membri ai familiei regale, care în noiembrie au înaintat o plângere către poliţia elveţiană în care au susţinut că Nicolae a încercat să pătrundă cu forţa în reşedinţa regelui Mihai din Aubonne, „agresând fizic şi verbal” trei angajaţi.

Prinţesa Elena şi-a condamnat fiul pentru faptul că nu a ţinut cont de „spaţiul privat, suferinţa şi demnitatea” tatălui ei.

Pentru cine citeşte doar ştirile despre acest incident, ar putea părea că Nicolae nu este decât un avid după putere, însă, în persoană, acesta pare a fi dedicat în a-şi servi ţara natală. Acesta vorbeşte cu pasiune despre necesitatea de a scăpa România de corupţie, o corupţie ce caracterizează clasa politică de mult prea mult timp, şi despre potenţialul uriaş al ţării de a creşte economic, prin intermediul turismului, IT-ului şi agriculturii.

Prinţul Nicolae şi soţia lui Alina resping categoric ideea că acesta ar reprezenta o ameninţare pentru autoritatea mătuşii sale. Ce anume crede că a determinat ruptura dintre el şi familia regală? „Chiar nu ştiu. Este foarte dificil să spun cu exactitate. Am câteva bănuieli, dar nu este doar un singur lucru. Totul s-a petrecut foarte abrupt: m-au îndepărtat din familie şi este foarte trist”.

Un comunicat dat presei în acea perioadă pare a sugera că Nicolae a decis să abdice din poziţia sa pentru că a considerat îndatoririle acestei poziţii mult prea constrângătoare. Acum acesta susţine că acest comunicat a fost un fals, perpetuat fără acordul său. „Nu am fost de acord cu el, însă casa regală l-a dat publicităţii oricum”.

Nicolae confirmă că este tatăl unei fetiţe, concepute în afara căsătoriei, deşi nu crede că aceasta este cauza rupturii dintre el şi familia regală a României.

Nicoleta Cirjan, mama copilului, a susţinut într-o postare personală pe internet că Nicolae a refuzat să se implice în viaţa ei şi a fiicei lor, Iris, şi că nu le-a oferit niciun ajutor financiar sau moral. În ceea ce-l priveşte pe Nicolae, acesta susţine că aceasta a refuzat să facă un test ADN pentru a stabili cu certitudine paternitatea copilului:

„Din păcate, din moment ce nu suntem căsătoriţi, legea nu-mi permite să forţez această chestiune. De ce nu este de acord cu acest test? Nu putem înţelege acest lucru”.

Născut în anul 1985, Nicolae este fiul prinţesei Elena şi a lui Robin Medforth-Mills, profesor de geografie la Universitatea Durham. Părinţii lui au divorţat în anul 2001, iar tatăl său a decedat atunci când Nicolae avea doar şapte ani după ce şi-a petrecut o lungă perioadă de timp în Africa, unde a lucrat pentru ONU.

Nicolae, la rândul său, şi-a petrecut mai mulţi ani în Africa - la un moment dat lucrând chiar şi cu Armata Marii Britanii din Kenya.

Atunci când s-a întors în Anglia şi-a petrecut următorii ani lucrând ca un instructor de outdoor: „Am călătorit mult în Marea Britanie. Am iubit fiecare moment petrecut astfel şi am învăţat o grămadă”.

La un an după discursul regelui Mihai în faţa camerelor Parlamentului României din anul 2011, prinţul Nicolae a efectuat prima lui vizită în România însoţit de unchiul său Radu. După acest moment se hotăraşte să înveţe limba română şi se implică în organizarea mai multor activităţi sportive şi educaţionale.

Nicolae nu se sfieşte să-şi declare admiraţia pentru Prinţul Charles, o persoană iubită în România pentru munca sa în conservarea naturii şi a satelor din Transilvania. „Oricine ocupă o poziţie sau are vizibilitatea unei persoane din familia regală are darul de a influenţa o schimbare în societate”, afirmă acesta. „Este un dar ce ar trebui primit şi îmbrăţişat, dacă persoana în cauză poate face acest lucru”, susţine acesta.

Timpul va demonstra dacă Nicolae este o astfel de persoană», conchide „The Telegraph
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(751 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:loading...
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookScoala de Arte Frumoase Ploiesti

Siteuri profesionale la preturi incredibil de mici

Cristi Cimpeanu foto

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei este posibil sa va simtiti plin de energie si sa va dedicati unor activitati care necesita efort fizic. Eastrolog.ro va sfatuieste sa evitati suprasolicitarea, ca sa nu aveti probleme cu sanatatea. Seara este posibil sa fiti invitat la o ruda mai in varsta. Ar fi bine sa evitati discutiile pe teme delicate, care ar putea sa degenereze in cearta. taur Va intelegeti foarte bine cu cei din jur, atat in familie cat si la locul de munca sau in afaceri. Va puteti face remarcat prin idei ingenioase, practice.Se pare ca aveti de terminat o activitate laborioasa si va este greu sa va descurcati singur. Va recomandam sa apelati la ajutorul unui prieten sau coleg. In plan financiar s-ar putea sa survina o intarziere care va incurca planurile. Nu se intrevad complicatii, dat este necesar sa aveti rabdare.
GEMENI RAC
gemeni Dupa o perioada destul de agitata pe mai multe planuri, azi sunt sanse mari sa va regasiti buna-dispozitie si optimismul. Nu este exclus sa decideti ca este momentul sa faceti o investitie pentru casa. Dupa-amiaza s-ar putea sa faceti un drum care va trezeste amintiri placute sau sa va intalniti intamplator cu o veche cunostinta. Este posibil sa vi se propuna sa va asociati intr-o afacere. Va sfatuim sa nu incercati sa obtineti mai mult decat vi se cuvine. rac Contextul astral de azi favorizeaza relatiile de parteneriat, mai ales in plan sentimental. Este o zi propice pentru a face schimbari in relatia cu partenerul de viata.Puteti sa faceti planuri de viitor, dar va recomandam sa fiti cat mai pragmatic. Ar fi bine sa tineti cont de sfaturile unei persoane cu experienta. Spre seara nu este exclus sa primiti o veste buna din partea unui prieten.
LEU FECIOARĂ
leu Se intrevede o calatorie in interes profesional sau de afaceri. Puteti avea un succes deosebit, cu conditia sa evitati o cearta cu un coleg sau cu un partener de afaceri. In a doua parte a zilei este posibil ca o intamplare sau o persoana sa va trezeasca amintiri placute. Puteti petrece o seara romantica impreuna cu persoana iubita. Eastrolog.ro va sugereaza sa va exprimati deschis sentimentele. fecioara In prima parte a zilei, persoana iubita ar putea sa va dea o veste care va determina sa va schimbati programul. Dupa-amiaza este posibil sa faceti cunostinta cu o persoana care va poate ajuta sa obtineti un imprumut in conditii avantajoase. Eastrolog.ro va recomanda sa nu luati decizii financiare sub impulsul momentului si sa evitati orice fel de speculatii.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Este posibil sa incasati o suma importanta, care va ajuta sa va redresati situatia financiara. Ar putea fi vorba despre o mostenire sau despre un imprumut pe care l-ati solicitat cu ceva timp in urma. In contextul astral de azi sunt favorizate investitiile si planurile de viitor. Va sfatuim sa va menajati sanatatea si sa nu neglijati odihna. scorpion Este posibil sa primiti cu intarziere o suma de bani pe care contati. Cauza pare sa fie o simpla neintelegere sau neatentie, asa ca nu este cazul sa va ingrijorati.Pe plan sentimental totul este de asteptat sa mearga bine. Este si o perioada favorabila inspiratiei creatoare si activitatilor artistice. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu neglijati persoanele mai tinere din familie.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator In prima parte a zilei aveti posibilitatea sa rezolvati o problema sentimentala mai veche. Un prieten v-ar putea propune sa va asociati intr-o afacere pe care a demarat-o recent. Va recomandam sa nu va grabiti sa refuzati, pentru ca puteti obtine beneficii importante. Spre seara este posibil sa mergeti impreuna cu partenerul de viata intr-o vizita la rude, unde depanati amintiri. capricorn Se intrevede o zi agitata, dar dispuneti de suficienta energie si reusiti sa faceti fata cu succes tuturor problemelor. Este posibil sa nu fiti foarte multumit de situatia financiara din aceasta perioada, dar eastrolog.ro va recomanda sa aveti incredere ca munca depusa in ultima vreme va da rezultate in scurt timp. Astazi puteti sa va bazati pe intuitie.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Parcurgeti o perioada favorabila, in care puteti sa faceti schimbari importante pe plan sentimental si in afaceri. Este posibil sa incheiati un contract important pentru viitor. Ar fi bine sa tineti cont de sfaturile prietenilor si ale familiei. Ca sa evitati surprizele neplacute, eastrolog.ro va recomanda sa aveti rabdare si sa nu fortati lucrurile. pesti In prima parte a zilei va simtiti in forma si plin de energie. Aveti posibilitatea sa finalizati o lucrare dificila si sa obtineti beneficii frumoase.Este o zi buna pentru a va face remarcat in societate. Relatiile cu partenerul de viata ar trebui sa fie foarte bune. Seara puteti depana amintiri impreuna. Va sfatuim sa evitati excesele alimentare, pentru ca sunteti predispus la probleme digestive.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 mai 2018
Autentificare
stiriactuale.ro