Joi, 25 aprilie 2024 - 12:37:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tinerii fără bacalaureat pot primi 40.000 de lei de la stat


18 iulie 2017

Statul vrea să acorde fonduri europene de până la 40.000 de euro unor tineri care nu sunt încadraţi în vreo formă de învăţământ şi nici nu lucrează, bani cu care să-şi deschidă mici afaceri.

Cei care au urmat şcoala profesioală sau liceul tehnologic, chiar şi fără bacalaureat, ar urma să fie avantajaţi. Informaţiile apar în două propuneri de ghiduri ale solicitantului pentru Programul Operaţional Capital Uman, lansate în dezbatere de autoritatea de management din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, scrie startupcafe.ro.

Acest lucru l-a enervat peste măsură pe fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, care a reacţionat dur pe pagina sa de Facebook:

„Doar mie mi se pare ca asta e o mare porcarie? Cum naiba sa dai 40.000 de euro ca rasplata pentru esec? Cum sa speri ca vor avea succes firme facute de tineri care nici macar un job nu au avut? Nu e asta culmea discriminarii? PNL tace, USR tace... Azi am invatat o chestie: tinerii care nu au bac, nu au meserie, nu au job se numesc "tineri NEET" si iau 40.000 euro de la guvern din bani europeni. Megacool. Si terminati cu "statul nu le-a oferit o sansa": din 2012 am reinfiintat invatamantul profesional. PNL tace, USR tace, PMP tace. In 2011 am spus ca trebuie sa mizam pe cei care stau cu fruntea sus, nu pe cei care stau cu mana intinsa. Societatea a decis invers. Asta e tara pe care o vreti, asta e tara pe care o aveti”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro