Joi, 28 martie 2024 - 11:46:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Transfuzii cu sânge infectat cu hepatită B la Slatina


1 martie 2014

Situaţie incredibilă la Slatina: spitalul judeţean din localitate a primit de la Centrul de Transfuzii sânge infectat cu hepatită de tip B. Ministerul Sănătăţii a deschis o anchetă, iar centrul de transfuzii de la Slatina a fost închis.

Sângele cu virus hepatic B a fost transfuzat unui singur pacient de la Spitalul Judeţean Slatina şi provenea de la o persoană căreia, în decembrie, nu i-a ieşit la analize infecţia, iar când a revenit avea boala, a declarat pentru MEDIAFAX, directorul Institutului Naţional de Transfuzie din Bucureşti, Andi Rosin.

"Probele de la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina vor fi analizate la Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină din Capitală, pentru a vedea dacă este vorba despre o eroare umană sau despre limitare tehnologică, respectiv dacă era o cantitate de anticorpi sub limita decelabilă prin metodele noastre. Dacă era mai mică decât cantitatea ce poate fi decelată, este ghinion, pentru că oriunde în lume poate apărea o astfel de situaţie. Sângele prelevat în decembrie 2013 a fost transfuzat unui singur pacient", a precizat Andi Rosin.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro